Порівняння Ольги Сумської та Мер’єм Узерлі в ролі Роксолани: яка султанша краща і красивіша

Роль наложниці султана Роксолани виконували багато актрис, але найяскравішими по праву вважаються перевтілення Ольги Сумської та Мер'єм Узерлі.

Завдяки вийшовшому на телеекрани серіалу “Величне століття” тема Османської імперії стала однією з найбільш обговорюваних і цікавих серед телеглядачів. Це зовсім не дивно, адже історія любовних відносин великого султана Сулеймана I просто не може нікого залишити байдужим.

Хюррем Султан і султан Сулейман в серіалі Чудовий століття
Хюррем Султан і султан Сулейман в серіалі Величне століття

У самій Туреччині серіал сприйняли неоднозначно, в більшій мірі навіть негативно, однак картина вийшла дуже цікавою і колоритною, чого не відняти. Звичайно, велике значення в цьому зіграли гарні декорації, костюми і талановиті актори. Зокрема, Мер’єм Узерлі, яка втілила образ незрівнянної Хюррем Султан. Вона прекрасно вжилася в роль безстрашної наложниці султана, тому шанувальники не перестають їх порівнювати.

Мер'єм Узерлі в ролі Хюррем Султан
Мер’єм Узерлі в ролі Хюррем Султан

Незважаючи на те що на кастингу Мер’єм не блищала знаннями турецької мови, та й акторського досвіду у неї було недостатньо, на роль вибрали саме її і не прогадали. Мер’єм Узерлі вельми успішно створила реалістичний образ слов’янської бунтарки.

Мер'єм Узерлі в ролі Хюррем Султан
Мер’єм Узерлі в ролі Хюррем Султан

В Україні теж є своя Роксолана — Ольга Сумська, яка зіграла в однойменному серіалі, що виходив на екрани в кінці дев’яностих-початку двотисячних. Зйомки були непростими, а бюджет обмеженим, тому костюми і декорації не йдуть ні в яке порівняння з турецькою версією.

Проте, Ольга зуміла стати головною прикрасою цієї романтичної історії. Природна краса і талант допомогли Сумській виглядати надзвичайно ефектно.

Ольга Сумська в серіалі Роксолана
Ольга Сумська в серіалі Роксолана

Якщо у “Величному столітті” сюжет зосереджений на внутрішніх бунтах гарему, строгих мусульманських звичаях і емоційних сплесках, то в “Роксолані” сценарій сконцентрований на страхах головної героїні, її тузі за рідною країною і самоті в чужій.

Ольга Сумська в серіалі Роксолана
Ольга Сумська в серіалі Роксолана

Після виходу українського серіалу на екрани Ольга здобула особливу популярність в Туреччині, її часто запрошували на телебачення, а її голосом говорить мати султана Сулеймана Валіде у “Величному столітті”. Спочатку вона повинна була озвучити саму Хюррем Султан, проте насичений робочий графік не дозволив їй цього зробити.

Ольга Сумська в образі Роксолани
Ольга Сумська на фотосесії в образі Роксолани

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.