Багато жінок, але одна любов. Хто вони – все фаворитки Сулеймана Пишного з “Роксолани”?

Серіал "Пишне століття" або "Роксолана" став справжнім проривом в історії всіх турецьких серіалів.

Мало того, що він був найдорожчим за всю історію турецького кінематографа, так ще і заснований на реальних подіях, а побут і традиції передані максимально достовірно.

Напевно, саме тому багатосерійна картина миттєво стала надбанням усього світу – його показували і показують у багатьох країнах. Популярність він знайшов не тільки завдяки пишності, а й завдяки тому, що глядачам було цікаво спостерігати за драмами і конфліктами, які розгорталися кілька століть назад.

Основною сюжетною лінією були відносини Султана з Хюррем і іншими наложницями.

Фюлане Хатун

Найпершою обраницею великого падишаха була Фюлане-хатун, яка народила Шехзаде. Але в 9-річному віці хлопчик помер, через що Фюлане втратила свій титул.

Гюльфем

Гюльфем
Гюльфем

Друга наложниця Сулеймана – Гюльфем. Вона була йому швидше вірним другом. В гарем Гюльфем потрапила в 14-річному віці, через два роки народила султану сина Мурада, який у восьмирічному віці помер від віспи. У 1562 році страчена за наказом Сулеймана через те, що вона посилала до Султана не тих наложниць з гарему, про яких він просив, а тих наложниць, які хотіли до нього потрапити, і брала за це гроші.

Махідевран

Махідевран-султан
Махідевран-султан

Наступною “фавориткою ” Султана була одна з найкрасивіших жінок Османської імперії – Махідевран. Вона народила султану сина Мустафу, який пізніше став головним претендентом на престол.

Хюррем

Хюррем
Хюррем

Напевно, єдиним коханням султана була вона – прекрасна рудоволоса Хюррем-султан (вона ж Роксолана). Хюррем увійшла в історію як улюблена жінка і єдина законна дружина Сулеймана I.

За традицією, вона могла народити падишаха лише одного сина, але у Роксолани їх було чотири. Майбутню султаншу звали Анастасією, вона була родом з української Галичини. Потрапивши в гарем, султан наділив її ім’ям Хюррем, що означає “сміх, радість “. До слова, саме Хюррем була першою представницею Турецького Султанату. До неї жінка не наділяли ніякими правами і привілеями.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч відкинула гламурне життя та заспівала для українських захисників: “Звідки беруться квіти?”

Злата Огнєвіч поділилася фото з виступу, який провела разом з Олександром Лозовським для військових. Співачка розповіла про те, як пройшла зустріч з нашими захисниками.

Без нього чай пити не можемо. Найкращий десерт: пишний і ніжний бісквіт. Навіть розпушувача не треба

Пишний і повітряний бісквіт із рум'яною скоринкою - найочікуваніший десерт для сімейного чаювання. Вам для його приготування навіть не знадобиться розпушувач. Випічка вийде з першого з першого разу.

Ектор Хіменес-Браво особливо не заморочується: робить на паски глазур із 2 інгредієнтів. Каже – ідеальна

Ектор Хіменес-Браво поганого не порадить. На цей раз шеф-кухар вирішив поділитися з українцями рецептом ідеальної глазурі для пасок. Готується зі згущеного та сухого молока.