Мало хто знає, чим завершився серіал “Бригада” та як склалась доля героїв стрічки: насправді померли не всі

У свій час телеглядачі з завмиранням серця чекали на нові серії неймовірно популярного серіалу "Бригада". Остання серія була відзнята 2002 року, втім не всі знають, чим насправді завершилась історія

Прем’єра популярного раніше серіала “Бригада” відбулась 2002 року. Тоді історія про чотирьох друзів, які вирішили зробити собі кримінальну кар’єру здобула шалену популярність. Глядачі буквально “розбирали” кожну фразу на цитати та з завмиранням серця чекали на нову серію популярного телешоу. Про Сашу Білого, Філа, Пчолу та Космоса чув кожен – навіть ті, хто серіал ні одного разу не подивився.

Завдяки участі в зніманні популярного серіалу 2000-х стали відомими актори Сергій Безруков, Дмитро Дюжев, Володимир Вдовиченков, та Павло Майков. Творці серіалу зуміли вдало описати епоху дев’яностих у цьому серіалі, адже головна суть стрічки не в міцній дружбі чи способі тогочасного життя. Головна мета – показати кожному глядачеві, яку ціну кожен буде змушений заплатити за те, що чинить.

Серіал “Бригада” швидко здобув велику кількість прихильників. Одночасно з тим немало телеглядачів критикували ідею та її реалізацію, адже вважали, що стрічка “романтизує” бандитське життя. Втім, усе стало ясно наприкінці культового серіалу.

Кадр з серіалу "Бригада"
Кадр з серіалу “Бригада”

Здавалось, що фінал серіалу натякає на так званий “хеппі-енд”. Головний герой Бєлов нарешті примирився зі своєю дружиною та переміг у виборах. Проте, коли він починає святкувати подію, йому повідомляють, що його друзів Пчолу та Космоса вбили. Пізніше Саша Бєлов дізнається, що у лікарні зарізали Філа з його дружиною. Зрадником виявився той, кому він довіряв ледве не всю свою бандитську кар’єру – людина, яка постійно працювала на Бєлова.

Про те, чому не вбили головного героя, стає відомо у сцені, яку вирізали з телевізійної версії серіалу. Каверін, давній ворог Саші Бєлова, розповідає про традицію Канарських островів, де за скоєне карають не винного, а його рідних, аби завдати більшого болю. Бєлов вирішує помститись за вбивство друзів – його не зупиняють вмовляння чиновника Зоріна, ФСБ-шника Введенського та батька Космоса.

Бєлов інсценував свою смерть та вбив зрадника Макса, Каверіна та його охорону. У фіналі показано, як головний герой відправляє свою дружину та сина за кордон, а сам залишається в росії. Сценаристи залишили так званий “відкритий фінал”. Чи повернеться Бєлов до своєї родини? Чи замислив він щось ще? Чи залишиться він живим? Ні на одне із питань сценаристи не дали відповіді.

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.