Ніхто навіть не помітив: про цей ляп з “Діамантової руки” здогадується лише найбільш пильний та уважний глядач

У культовому радянському фільмі "Діамантова рука" було чимало кіноляпів. Так, члени знімальної групи зізнались, що одну з помилок вирішили не виправляти

“Діамантова рука” стала улюбленим кінофільмом ледве не кожної людини, яка народилась та виросла в Радянському Союзі. Більш того, старше покоління дбайливо передало спадщину молодшому. Так, культовий фільм, заснований на реальних подіях, став безсмертною легендою. Втім, на момент створення стрічки радянський кінематограф лише розвивався, тому в кіно часто можна було зустріти кіноляпи.

Радянський фільм Леоніда Гайдая “Діамантова рука” став улюбленим одразу для декількох поколінь

Виключенням не став і фільм Леоніда Гайдая “Діамантова рука”. Багато телеглядачів навіть не підозрювали про цей кіноляп в улюбленій стрічці. Публіка була настільки захоплена цікавим сюжетом фільму, що прогледіла банальну помилку, яку через неуважність допустила ледве не вся знімальна група.

Кіноляп у легендарному фільмі “Діамантова рука”

З впевненістю можна сказати, що всі, хто дивився цей фільм принаймні раз, пам’ятають сцену, коли персонажі Андрія Миронова та Юрія Нікуліна вирушили на риболовлю. Нагадаємо для тих, хто переглядав “Діамантову руку” давно: тоді Геннадій Козодоєв хотів вдарити Семена Семеновича здоровенним каменем, який ховав у сумці. Втім, виявляється, не всі помічають, що в цьому епізоді є цілком очевидний ляп.

Момент, коли персонаж Андрія Миронова збирався вдарити героя Юрія Нікуліна каменем по голові
Момент, коли персонаж Андрія Миронова збирався вдарити героя Юрія Нікуліна каменем по голові

Герой, якого зіграв Андрій Миронов, дістав камінь з сумки декілька разів. Спершу в руках Козодоєва лежала біла морська галька, а ось наступного разу Геннадій дістав уже зовсім інший камінь – він змінився в розмірах, формі та навіть колір камінця був зовсім інший.

Після прем’єри фільму “Діамантова рука” творці стрічки коментували цей випадок. Виявилось, що, коли знімальна група відправилась до берега для створення цього епізоду, було вирішено залишити весь важкий реквізит. Саме тому каміння для героя Андрія Миронова знаходили прямо на березі або ж у воді. Втім, актори, режисер та численні помічники забули прослідкувати за тим, аби камінь був один і той самий.

Кіноляп помітили тільки, коли стрічку вже монтували. Щось змінити на той момент було вже неможливо, саме тому знімальна група порадилась та вирішила залишити цей момент.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.