Які актори зіграли б в українській версії “Величного століття”: не тільки Ольга Сумська і Анатолій Хостікоєв

Ще задовго до появи турецького серіалу "Величне століття" українці зняли свій варіант історії про українку, яка стала дружиною турецького султана. "Роксолана" мала 3 сезони і 50 серій.

Знімання нашої “Роксолани” тривали 6 років. Перші два сезони мали оригінальне українське звучання, а третій чомусь став російськомовним з українським дубляжем. Вся родина Сумських була залучена у повному складі.

Уперше серіал представили українському глядачу 1996 року

Ольга Сумська перевтілилася у Настю, яка надалі стала Роксоланою, й вертіла впливовим чоловіком, як циган сонцем. Її рідна сестра Наталя виступила в ролі циганки. Чоловіку Анатолію Хостікоєву дісталася друга головна роль – Сулеймана. Не обійшлося у стрічці й без благовірного Ольги. Віталій Борисюк став Саті-паша.

Чоловік Наталки Сумської перевтілився в чоловіка Ольги Сумської

Українському глядачу перший сезон “Настуня” представили в 1996 році. Другу частину “Улюблена дружина халіфа” на УТ-1 показали за 2 роки. “Володарку імперій” шанувальники історичного кіно побачили лише у 2006 році на Першому національному.

Благовірному Роксолани теж знайшлась роль у серіалі

Ольга Сумська запевняє, що 3 сезон знімали російською мовою, а потім дублювали українською. Хоча є свідчення, що існувала й україномовна версія. Та її вважають втраченою, тому можемо бачити лише український дубляж із російської.

Наталка Сумська напевно ревнувала Хостікоєва до сестри

Щодо авторських прав на 3 частину “Роксолани” теж немає ясності. Режисер Борис Небієрідзе стверджує, що вони належать Укртелефільму, а не російській компанії “Наше кіно”. Мовляв, на цьому наполягав тодішній міністр культури. Та історія з дубляжем цієї частини наштовхує на сумні роздуми.

У “Роксолані” знялося чимало народних артистів тодішньої УРСР. Зокрема, це Лесь Сердюк, якого росіяни називають Александром, Тетяна Назарова, яка згодом додатково стала ще й народною в росії, брат Богдана Бенюка Петро, Раїса Недашківська. Серед заслужених відзначилися Олег Ісаєв, В’ячеслав Сланко, Віктор Демерташ.

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.