День осіннього рівнодення 2022: коли настане і що потрібно встигнути зробити, щоб привабити удачу в життя

День осіннього рівнодення – це не лише астрономічний початок осені, а й важлива спіритична дата. Дізнайтеся, чого не можна робити цього дня, а яких прикмет варто дотримуватися, щоб весь наступний рік вас переслідував успіх

День осіннього рівнодення 2022 року припадає на 23 вересня. Окрім наукового значення, п’ятниця несе ще й сильний магічний сенс. Давайте для початку розберемося, що ж таке “рівнодення”.

Якщо пояснювати коротко і простим словами, то в цей день довжина ночі дорівнює довжині дня. Сонце дуже чітко перетинає земний екватор – небесне світило встає у точці сходу, а сідає у точці заходу. За астрономічними розрахунками все відбувається дуже чітко і без відхилень. З цього моменту настає астрологічна осінь, а тривалість світлового дня (час, коли на вулиці світло) поступово зменшується.

Народні звичаї у день осіннього рівнодення

У народі день осіннього рівнодення, а також усі прикмети та народні звичаї, що належать до нього, асоціювалися з урожайністю. Так, наші предки робили різні обряди, щоб у майбутньому земля була родючою, а божества стали схильні до них. Крім того, починаючи з рівнодення, пращури починали готуватися до зими.

Варто зазначити, що святкування цієї події відбувалося не один день, а могло тривати тижнями. Починалися урочистості зі збору всіх старших чоловіків із кожної сім’ї, які мешкають у поселенні. Глави сімейств обговорювали за смакотами та різними частуваннями подальші плани та інші важливі питання.

Однак, один із найголовніших ритуалів – оновлення домашнього вогню. Старе полум’я сімейства гасили, а потім розпалювали новий вогонь. Це ознаменувало початок чогось нового, а також приваблювало успіх і щастя.

Прикмети та заборони у день осіннього рівнодення

  • Якщо хочете, як можна довше залишатися молодими та красивими, цього дня вмийтеся росою – так робили наші пращури, щоб зберегти зовнішній вигляд;
  • Скуштуйте маленьку ягідку горобини і забезпечте собі здоров’я на всю зиму. А ось, якщо покласти ці магічні та смачні ягідки на підвіконня, це допоможе не пустити злих духів у вашу оселю;
  • Цього дня не варто сваритися, бо потім буде дуже важко відновити стосунки та помиритись;
  • Не варто викидати недоїдену їжу у смітник – це може стати причиною бід весь майбутній рік. Також відмовтеся давати комусь у борг: залиште при собі свої гроші, речі, продукти та інше;

Схожі статті

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.