Хлопчик витягнув хвору жінку з палаючого будинку

У хлопчика не було часу, щоб боятися. Він швидко пробрався в будинок, щоб врятувати паралізовану жінку.

Цей герой вчиться тільки в 7-му класі, але вже встиг зробити добру справу. Рома Ковальов за свій вчинок отримав нагороду «За мужність». Також хлопчик став лауреатом премії «Гаряче серце».

Якось Рома сидів на лавці біля будинку. Його сім’я тоді жила в селі Демино. Уважний школяр помітив дим, який йшов від сусідів. Хлопчик відразу побіг туди, так як в тій хаті жила зовсім одна хвора жінка.

Він навіть не замислювався про страх. Семикласник побачив, як вогонь впевнено поширюється по всьому будинку. Тому не було час, щоб боятися. Рома побачив у вікні жінку, яка просто лежала на підлозі.

Юний рятувальник згадує: «Я розбив скло. На допомогу прийшов мій друг. Разом ми винесли жінку, яка була без свідомості, на вулицю».

На свіжому повітрі сусідка прийшла до тями. Вона сказала, що в будинку важливі документи. І Роман знову побіг у вогонь. Але він не знав, де шукати. Від диму в очах троілось, у голові крутилось, але раптом він руками намацав папку. Він швидко взяв її, і вибрався знову через вікно на вулицю. Тим часом пожежники вже під’їжджали до палаючого будинку.

Роман Ковалев
Роман Ковальов

Відважний школяр каже, що все так було швидко, що він навіть не встиг злякатися. Після цього випадку він вирішив, що в майбутньому стане пожежником.

У школі про Романа кажуть тільки хороше. Класний керівник зазначив, що хлопчик добрий і дуже активний. Тому сильно ніхто не здивувався. «Ми знали, що він здатний на такі вчинки», – каже вчителька. А постраждала жінка тепер живе в іншому місті з онуками.

Школьники
Школярі

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.