Чоловік доглядає за сином з ДЦП: батько замінив навіть маму, яка через хворобу віддала дитину в інтернат

Спочатку жінка розлучилася з чоловіком, а незабаром і сина віддала в інтернат. Але батько не побоявся, і взяв усю відповідальність на себе.

Сергій народився у звичайній родині. Але через два роки дитині поставили діагноз ДЦП, і незабаром він залишився зовсім один.

Через хворобу сина подружжя почало сваритися. У результаті Іван Мартьянов, батько хлопчика, розлучився з дружиною. Сергій залишився з мамою.

Іван регулярно приїжджав до сина і допомагав, чим міг. Але в один день чоловік дізнався, що колишня дружина віддала дитину в інтернат. Така новина шокувала його. Але через роботу він не міг його забрати до себе, – повідомляє портал АіФ в Білорусії.

«У цілому син провів в інтернатах 4 роки. Ми з моєю мамою приїздили до нього, забирали на вихідні. У якийсь момент я зрозумів, що не можу його там залишати. Загалом, знову купа паперів, оформлення, і я офіційно став батьком-одинаком», – розповів чоловік.

Отец с сыном
Батько та син

Батько пішов з роботи, щоб доглядати за дитиною. Але грошей не вистачало. За хлопчиком доглядала і бабуся, але Іван усе рівно не міг піти працювати на повний день. Незабаром чоловік знайшов підробіток, який приносив, хоч і невеликий, але стабільний заробіток.

НА ДЕРЖАВУ Я УЖЕ НЕ ДУЖЕ РОЗРАХОВУЮ

За словами Івана Мартьянова, Сергію зробили операцію у Мінську, а реабілітація пройшла в Аксаковщині. Він закінчив школу в спеціальному Центрі корекційного розвитку. Батько-одинак каже, що не дуже розраховує на державну допомогу. Своїми силами він допомагає 18-річному синові навчитися жити з інвалідністю.

 ""

Незважаючи на те, що у хлопця перша група інвалідності, він дуже талановитий.

«Так, він не вміє читати, але дуже грамотно говорить і любить музику. Було так приємно, коли йому сподобалася музика, на якій я сам ріс! Зараз він знає по іменах усіх музикантів «Depeche Mode», наприклад», – розповідає Іван.

Зараз чоловік без пари, але він не звинувачує у цьому сина. Іван каже, що ще не зустрів ту жінку, яка буде його розуміти і поважати.

 ""

Популярне

Схожі статті

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.

Ці пірамідки підкорюють кожного. Домашні змагаються за те, що залишилося: пельмені в незвичайному виконанні

Пельмені знайомі всім нам, це дуже проста і звичайна страва. Але що, якщо додати в неї трохи креативу? Сьогодні ми підготували рецепт пельменів «Пірамідок», які підкорять усіх з першої спроби.

Злата Огнєвіч відкинула гламурне життя та заспівала для українських захисників: “Звідки беруться квіти?”

Злата Огнєвіч поділилася фото з виступу, який провела разом з Олександром Лозовським для військових. Співачка розповіла про те, як пройшла зустріч з нашими захисниками.