Молитва допомагає впоратися зі стресом повсякденному житті

Багато в чому наше занепокоєння виникає через те, як ми сприймаємо ситуації.

Для більшості з нас саме життя сповнена стресу. Навіть якщо ви не зіткнулися з одним великим стресом, суми ваших обов’язків може бути більш ніж достатньо, щоб викликати занепокоєння.

Як молитва може змінити ситуацію?

Дізнаймось.

Проблеми в наших головах Ви коли-небудь замислювалися, чому ми так турбуємося? Уявіть, що ви чийсь вихованець. Ви б турбувалися про те, де буде ваш наступний обід? Чи бачимо ми домашніх собак, які ходять туди-сюди та думають: «Цікаво, чи збирається мій господар завтра годувати мене?» Багато в чому наше занепокоєння виникає через те, як ми сприймаємо ситуації. Відомий психіатр Карл Юнг сказав, що навіть наукові дослідження – це симптом того, як працює наш розум. Чому ми хвилюємося? Як не дивно, ми переживаємо, тому що знаємо дуже багато. Ми можемо мислити абстрактно і представляти, що може піти не так.

Попри те, що проявляти обачність – це розумно, надмірне занепокоєння не допомагає.

Справжні проблеми

Для більшості з нас, тих, хто читає цю статтю, основні проблеми, з якими можуть зіткнутися люди, не присутні в нашому житті. Такі речі, як їжа, житло та одяг, ймовірно, не пропали з вашого життя. Порівняйте ці два питання: Що робити, якщо мій син / дочка не закінчує середню школу? Що, якщо сьогодні моя дитина не їсть третій день поспіль? Якщо різницю так легко зрозуміти, чому наші дрібні турботи приймають такі великі розміри?

Брехун

Сила диявола працює, тільки якщо ви вірите його брехні. У стресі повсякденному житті сатана хоче, щоб ви повірили, що ваші проблеми набагато більше, ніж вони є насправді.

Але він не зупиняється на досягнутому. Він також хоче, щоб ви повірили, що якщо ви досить турбуєтеся і досить багато працюєте, ваші проблеми зникнуть.

Таким чином він породжує те, чого бажає найбільше на світі: страх у вашому серці.

Молитва важка

Важко молитися, коли ти зайнятий і перевантажений. Нам часто доводиться змушувати себе молитися. Ви можете подумати: «Але якщо Бог – це любов і милосердя, чому він хоче, щоб я з усіх сил молився?» Тому що таким чином він вибудовує вашого персонажа, а сильний персонаж виганяє страх.

Нам потрібні швидкі, конкретні відповіді на проблеми, тобто нам потрібен легкий вихід. Ми не хочемо впадати в невизначеність, щоб знайти рішення. Але наша свідомість нагадує нам, що всесвіт повна невизначеність, тому у хвилюванні ми боремося проти цілого світу.

Тільки волаючи до Бога, ми можемо сподіватися на перемогу в цій боротьбі.

Бог все контролює

Коли ви зупиняєтеся, щоб помолитися, ви входите в присутність Бога. Навіть якщо це може відбутися не відразу, з часом і практикою молитва покаже вам велич Бога.

Вам відкривається Його велич, і ваше занепокоєння зникає, коли Бог стає центром вашого життя. Іноді ми неправильно розуміємо це, вважаючи, що слідувати за Богом означає ігнорувати свої мирські обов’язки.

Замість цього це означає, що ваш досвід приймає правильну перспективу, даючи вам порядок і ясність. Коли Бог знаходиться в центрі, ми бачимо речі у світлі істини. Якщо Бог дає вам дар життя кожен день, то як він може не бути в центрі вашого існування? Ця істина дає нам право бути вільними від страху.

Навіть наш найбільший страх – страх смерті – повністю усувається, коли ми розмірковуємо про воскресіння Ісуса Христа. час молитви

Отже, коли ви молитеся, платіть хвалу Богу. Хваліть його за те, хто і що він є – Творець Всесвіту.

Подякуй його за своє життя. Знайдіть впевненість, яка розсіює занепокоєння і страх. Випустіть всі свої неприємності в його присутності. Розкажіть йому все, що вас турбує і забирає у вас спокій. Потім візьміть все це і помістіть в поранену сторону Ісуса, віддаючи це благодаті Божої.

Наш пошук конкретних відповідей – це нескінченний процес. Тільки Бог дає вам вічну і незмінну відповідь. Його відповідь – любов. (Відповідні уривки з Біблії – Матвія 6: 25-34; 2 Царств 22: 1-4)

Схожі статті

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати відмінний салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й дуже поживним.

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!