7 січня – Різдво Христове. Що не можна робити в цей день: прикмети і традиції

7 січня на Різдво ми святкуємо народження Ісуса і прихід нашого Спасителя. Серед православних досі існує традиція вдягати в цей день новий одяг.

Майже 2000 років тому дівчину з міста Назарет, на ім’я Марія відвідав ангел, на ім’я Гавриїл. Гавриїл сказав єврейці, що у неї буде син, на ім’я Ісус, і що він буде Сином Божим. У цей час Марія була заручена зі своїм майбутнім чоловіком Йосипом.

Коли сказали Йосипові, він був ображений і збитий з пантелику, тому що не повірив Марії. Ангел Гавриїл відвідав Йосипа і сказав йому, що Марія буде вагітна від Господа і що у неї буде син, на ім’я Ісус, який врятує людей від їх гріхів.

Марії і Йосипу довелося їхати до Віфлеєму через наказ римського імператора провести перепис або облік всіх людей в їх рідному місті. Після кількох днів подорожі вагітної на віслюку Марія з Йосипом прибули до Віфлеєма, і їм сказали, що їм ніде зупинитися. Готелі були повні.

Побачивши, що Марія повинна бути в будь-який момент, власник готелю сказав Йосипу, що вони можуть залишитися в його стайні.

Марія і Йосип розташувалися на сіні в хліві зі сплячими тваринами. У Марії почалися перейми, і в хліві народився Ісус. Єдине місце для відпочинку сплячу дитину, швидше за все, було в годівниці для тварин, відомої як годівниця.

В цей час ангел з’явився пастухам, які спостерігали за своїми стадами на полях поблизу Віфлеєма. Ангел розповів їм благу звістку про народження Спасителя і Месію Ісуса Христа. Пастухи негайно пішли шукати немовляти Ісуса, якого ангели сказали їм, що вони знайдуть сплячим в яслах.

 "" Через деякий час троє мудреців, також відомих як волхви, побачили на тому небі яскраву зірку, яка височіла над місцем, де народився Ісус.

Троє мудреців вирушили з далекої східної країни, щоб знайти нового короля. Під час подорожі мудреців Ірод, цар юдейський, зустрівся з мудрецями та сказав їм повернутися і повідомити йому, де був цар-немовля, щоб він міг піти та поклонитися йому.

Мудреці продовжили шлях до Віфлеєму і знайшли Ісуса прямо там, де вказувала зірка. Вони стали на коліна і вклонилися Спасителю і піднесли Йому дари золота, ладану і смирни.

Потім вони вирушили додому іншим шляхом, знаючи, що цар Ірод не збирався поклонятися Ісусу, а планував вбити немовля.

7 січня на Різдво ми святкуємо народження Ісуса і прихід нашого Спасителя.

Що не можна робити

Вважається, що в Різдво не можна займатися прибиранням і всякими господарськими справами. Цей день створений для спокою і радості.

Серед православних досі існує традиція вдягати в цей день тільки новий одяг.

Прикмети

Існують і різні народні прикмети на погоду.

Так, кажуть, що якщо на Різдво йде сніг, то він обіцяє сприятливий рік.

Якщо в цей день бушує сильна заметіль, значить, весна буде ранньою, а дерева завчасно покриються листям.

Крім того, вважається, що тепла погода в Різдво – до холодної весни.

Схожі статті

42-річна Лілія Ребрик пригадала, як пройшли її пологи та показала фото з клініки: “Максимально легко”

Лілія Ребрик розсекретила, як пройшли її треті пологи. Телеведуча показала зворушливе фото з пологового будинку, на якому позує разом з коханим чоловіком.

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.