Подячна похвала Пресвятій Богородиці

У суботу на п'ятому тижні Великого посту свята Церква урочисто виголошує молебний спів акафісту, або Вдячна похвала Пресвятій Богородиці.

Свята Марія, ти – посудина і оселя, в якій зберігаються всі Містерії. Ти знаєш, чого не знали патріархи, ти відчула те, що не було відкрито ангелам. Ти чула те, що не чули пророки. Все, що було приховано від попередніх поколінь, стало відомо Тобі. Більшість цих чудес залежало від Тебе.
О Непорочна і повністю чиста Діва Марія, Матір Божа, Цариця світу, надія тих, хто в розпачі: Ти радість святих, Ти миротворець між грішниками і Богом, Ти є захисником занедбаних, безпечним притулком тим, хто знаходиться на море світу, Ти розраду світу, звільнення полонених, розрадниця страждальців.
О велика Свята Марія, ми ховаємося в Твойому захисті. Після Бога, Ти вся моя надія. Ми носимо ім’я Твоїх слуг, не дозволяй ворогові тягти нас до пекла. Я вітаю Тебе, о велика посередниця світу між людьми і Богом, Матір Ісуса, нашого Господа, яка є любов’ю всіх людей і Бога, Тобі честь і благословення Отцем і Святим Духом. Амінь.
О Діва, найчистіша, абсолютно чиста, о Марія, Матір Божа, Цариця всесвіту, Ти вище всіх святих, надія обраних і радість всіх блаженних. Це Ти примирила нас з Богом. Ти – єдиний притулок грішників і надійна гавань тих, хто потерпів корабельну аварію. Ти – втіха і спасіння всіх. Ми звертаємося до Тебе і просимо Тебе пожалій нас. Амінь.

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.