Церковне свято 3 лютого: що не можна робити в цей день. Традиції, історія та прикмети

Коли у вас зривається дуже важливий захід в цей день, то не турбуйтеся - так і повинно бути. Бог відвів від вас від біди.

3 лютого православна церква вшановує пам’ять преподобного Максима Грека. Він захищає принижених і ображених, а також сиріт, вдів і всіх хто в біді.
Цей Максимов день ще називається Максим-Утішитель або Максим-сповідник.

Традиції та ритуали

З огляду на те, що це день скривджених, то потрібно 3 лютого обов’язково допомогти, тому хто потрапив в біду і також робити добрі справи. Обов’язково помоліться за тих, хто допоміг вам коли вам було важко.

3 лютого печуть солоні пироги з м’ясом, рибою, яйцями, грибами та пригощають своїх рідних і близьких. Потрібно частина їжі роздати знедоленим і голодним, тоді в сім’ї буде щастя і достаток.

Наші предки раніше і зараз людьми також проводяться ритуальні обряди, які лікують і очищають енергетику. Якщо при проведенні ритуалу, ще дме сильний вітер, то дія обряду посилюється.

Якщо малюк народиться в цей день, то він стане відмінним господарем. Камінь оберіг для нього – бірюза.

 ""

Що необхідно робити в цей день

3 лютого люди миряться з тими з ким ви раніше посварилися.
Якщо у вас є проблеми, то сходіть до церкви та помоліться.
Коли ви зробите добру справу в цей день, то воно повернеться вас сторицею.
що забороняється
Чи не пришивайте ґудзики в цей день – старі проблеми не підуть якщо ви це будете робити. І взагалі намагайтеся не шити та не в’язати. Не сваріться і не сваріться 3 лютого.

Прикмети

Коли у вас зривається дуже важливий захід в цей день, то не турбуйтеся – так і повинно бути. Бог відвів від вас від біди.
Якщо вночі побачите місяць через хмари, то очікується відмінний урожай зернових.
Коли небо ясне, то буде мороз і поганий урожай.
Якщо на нічному небі видно півмісяць в хмарах, то буде небувалий урожай.

Схожі статті

Дякую свекрусі за цей рецепт: потрібно всього 4 інгредієнти та заправка, щоб приготувати салат “Моя Леді”

Приготувати смачний салат з цікавою назвою "Моя Леді" можна з чотирьох інгредієнтів, а весь секрет криється в ароматній заправці. Спробуйте цей рецепт сьогодні та пригостіть родину смачною вечерею.

“Юристи вже працюють”: Ольга Фреймут прояснила ситуацію з некоректним коментарем щодо чоловіків в Україні

Телеведуча та журналістка Оля Фреймут потрапила у скандал, начебто звинувативши українських чоловіків в небажанні захищати країну. Сама знаменитість стверджує, що ці слова – брехня. 

Рецепт мама принесла з гостей: беру найдешевший фарш, але ж ой як смачно виходить. Про котлети чути не хочу

Що можна приготувати з фаршу? Звичайні котлети вже набридли, а сильно заморочуватися не хочеться. Сьогодні ми підготували рецепт, який чудово підходить для таких моментів.