Церковне свято 10 лютого і день народження домовика: що не можна робити в цей день. Традиції і прикмети

У цей день можна побачити будинкового, він їм здасться. Домогосподарки прибирали в будинку і залишали для будинкового йому на день народження на кухні кашу.

Православною церквою відзначається 10 лютого і шанується богослова і поета Єфрема Сирина. Іноді цей день ще називають Єфрем – день. І цей день вважають днем народження домовика.

Історія

Єфрем Сирин жив в IV столітті, він був християнський подвижник. Цього святого канонізували в лику преподобних.

Прикмети на 10 лютого

Єфрем вважається заступником Сверчковим, запечніком і прібаутніком, а також ветродуя.
Нашими пращурами передбачалася погода в цей день. Вони дивилися на те дме вітер в цей день.
Якщо дме вітер, то потрібно очікувати, що літо буде дощове.
Що не робиться в цей день
Потрібно, щоб зустріти цей день в чистоті в будинку. Але не тільки чисто повинно бути вдома, а й душа у людини повинна бути чиста.
Не можна лаятися 10 лютого. Не тільки можна лаятися, але вступати в конфлікти з іншими людьми.
Не можна в цей день вбивати в будинку ніяких комах.

День народження будинкового: незвичайні традиції

 "" Здавалося святкування дня народження домовика не сполучається з церковними положеннями в цей день. Але факт залишається фактом, народ відзначає ще від наших предків в цей день як день народження домовика.

Наші предки були впевнені, що в цей день можна побачити будинкового, він їм здасться. Домогосподарки прибирали в будинку і залишали для будинкового йому на день народження на кухні кашу. Наші пращури говорили, що якщо домовому не сподобається як прибрано в хаті, то він може напроказнічать – побити посуд і розкидає речі, а може і піти з такого будинку.

Домовик суперечлива фігура, але в народі вважають, що він захищає від злих сил. Тому, ніхто не хотів, щоб домовик йшов з дому.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.