Як ми можемо слідувати Десятьом Заповідям?

Істинне проходження Десяти Заповідей вимагає зміни нашого мислення.

Істинне проходження Десяти Заповідей вимагає зміни нашого мислення. Божий закон повинен бути захопленням.

Іноді спостерігається тенденція розглядати Десять заповідей як список того, що людина «не може» робити, особливо на перших порах. Чи можете ви по-справжньому насолодитися списком «Не робіть»?

Істинне проходження Десяти Заповідей вимагає зміни нашого мислення.

 ""

Так, Десять заповідей визначають нашу поведінку. Вони розмежовують те, що прийнятно, а що ні. Однак, якщо ми розглядаємо їх тільки таким чином – просто як список недоліків, – хіба ми не серйозно обмежуємо те, чим нас благословив Бог?

Бог дав нам Свій закон, щоб ми могли жити в достатку (Псалми 19: 8; Івана 10:10) і щоб ми не просто жили, але процвітали (Псалми 34: 8; Псалми 92: 12-15). Дотримуючись Божий закон, ми особисто дізнаємося, що Божий шлях працює.

Цар Давид писав, що закон Божий – це насолода (Псалтир 118: 47), що це світло для ніг (Псалтир 119: 105) і що ті, хто ходить за законом, благословенні (Псалтир 119: 1-3). Апостол Павло також говорив про те, що він захоплюється Божим Законом (Римлян 7:22), хоча і не повністю дотримується його.

Божий закон повинен бути захопленням

Нам дано вказівку не поклонятися іншим богам. Це важливо, але зворотна сторона в тому, що ми проводимо час, поклоняючись і встановлюючи позитивні відносини з Вічним! Ми проводимо час у вивченні, молитві і медитації на Нього, зосереджуючись на Його любові і благословення в нашому житті. Замість того, щоб витрачати енергію, щоб уникнути наслідків, витрачайте енергію на посилення переваг!

Бог говорить нам дотримуватися суботу святий. Замість того, щоб оплакувати те, що ми не можемо зробити в суботу, краще витратити цей час на те, щоб зосередитися на позитивних речах, які ми можемо зробити, і на чудовому благословення суботи. Витрачати час на те, щоб зосередитися на Бога і поклонятися Йому. Створення особливих сімейних традицій, які допомагають зробити суботу чудовим, може допомогти змінити наше мислення від того, що ми не можемо зробити, до того, на що розрахована субота: особливий час між вами і Богом.

Це правда, ми не повинні здійснювати вбивства. Але замість того, щоб витрачати всю нашу енергію на те, щоб не дозволити собі вбивати кого-то другого, ми повинні витрачати її на те, щоб примирити наші розбіжності з іншими, вибудувати поважні відносини і зміцнити нашу любов до інших, щоб ми ніколи не виявилися в цьому місці в першу чергу. місце.

Ми не повинні чинити перелюб. Замість того, щоб ставити себе в становище, в якому людина могла б помилитися, наші зусилля повинні бути спрямовані на те, щоб зробити наші шлюби якнайкраще. Насолоджуючись і люблячи один одного, вибудовуючи відносини і зміцнюючи їх, щоб у людини не було можливості відступити від свого завіту. Для тих, хто не перебуває в шлюбі, цей час найкраще проводити, стаючи найкращим чоловіком або дружиною, яким ви можете бути для своєї майбутньої дружини.

Зосередження уваги на позитивному застосуванні Божого закону в нашому житті може перешкодити нам навіть досягти точки, де ми ризикуємо порушити цю заповідь фізично або духовно, а також дає нам більш ефективне розуміння того, що Бог наперед приготував для Свого народу в Його закон в першу чергу.

Ісус наповнює закон до країв

Ісус Христос підсумовував всю Десять Заповідей (і в дійсності весь закон Старого Завіту) на дві категорії, які стали відомі як дві великі заповіді (Матвія 22: 36-40):

1. Любити Бога

2. Люби свого ближнього (або «сусіда», як Він висловився)

Ісус Христос повідомляв Своїм послідовникам, що намір, що стоїть за кожною з цих десяти заповідей, вписується в одну або обидві ці категорії. Наприклад, ми не приймаємо ім’я Бога марно, тому що дотримання цієї команді показує любов і повагу до Бога. Ми не здійснюємо перелюбу, тому що це спосіб показати любов нашому братові і повагу його шлюбних відносин.

Але на додаток до фізичного дотримання цих заповідей Ісус Христос також виконав – або наповнив по вінця – Десять заповідей, висвітлюючи духовний компонент (Матвія 5: 21-22; Матвія 5: 27-28). Вже було недостатньо просто уникати вбивств і перелюбства фізично. Він сказав Своїм послідовникам, що будь-який, хто жадає жінки, вже порушив заповідь в своєму серці, і той, хто злився на свого брата без причини, вже порушив дух закону проти вбивства.

Він підняв ставку, сказавши, що все це починається з серця і розуму і має бути взято в полон, перш ніж спокуса буде виконано (2 Коринтян 10: 5). Святий Дух Божий, що мешкав в нас, повинен був змінити наше життя через оновлення нашого розуму (Римлян 12: 2).

Погляньте на Десять заповідей свіжим поглядом. Подивіться красу того, що Бог дав нам в Його законі. Це не просто серія «не треба», це дано Богом дозвіл робити в установлених межах. Бог бажає, щоб ми жили життям з надлишком, повної радості і любові – і Його закон дає нам свободу жити благочестивим життям і пожинати її численні блага.

Заповіді актуальні для нас сьогодні і призначені для захисту нас, наших сімей і наших спільнот. Вони – керівництво по зміні нашого мислення, того, що ми робимо і як ми живемо. Це дійсно десять ключів до успішного і щасливого життя.

Схожі статті

42-річна Лілія Ребрик пригадала, як пройшли її пологи та показала фото з клініки: “Максимально легко”

Лілія Ребрик розсекретила, як пройшли її треті пологи. Телеведуча показала зворушливе фото з пологового будинку, на якому позує разом з коханим чоловіком.

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.