Хто твій Ангел-Хранитель і що вони роблять: 10 речей, які ви повинні знати

Ангел-Хранитель пов'язаний з кожним, хто живе в Божій благодаті.

Згідно з християнською традицією, у кожного з нас є ангел-хранитель, який супроводжує нас з моменту нашого народження до моменту нашої смерті і залишається на нашому боці в кожен момент нашого життя.

Ідея духу, надприродною сутності, яка слід і контролює кожну людину, вже була присутня в інших релігіях і в грецькій філософії. У Старому Завіті ми можемо прочитати, що Бог оточений справжнім двором небесних діячів, які поклоняються Йому і здійснюють дії в ім’я Його.

Навіть в цих древніх книгах часто згадуються ангели, послані Богом як захисники людей і людей, а також посланці.

В Євангелії Ісус закликає нас шанувати навіть найменших і смиренних, звертаючись до їх ангелам, які стежать за ними з небес і споглядають особа Бога в будь-який момент.

Тому Ангел-Хранитель пов’язаний з кожним, хто живе в Божій благодаті.

Отці Церкви, такі як Тертуліан, Святий Августин, Святий Амвросій, Святий Іоанн Златоуст, Святий Ієронім і Святий Григорій Ніський, стверджували, що ангел-хранитель існує для кожної людини, і хоча ще не було догматичної формулювання щодо цієї фігури. Уже під час Трентський Собору (1545 – 1563) було заявлено, що у кожної людини був свій ангел.

Починаючи з сімнадцятого століття поширення народної відданості збільшилася, і папа Павло V додав в календар свято ангелів-хранителів.

Також в сакральних уявленнях і, перш за все, в образах народної відданості почали з’являтися ангели-хранителі, які зазвичай зображувалися в акті захисту дітей від шкоди.

Насправді саме діти спонукають нас розмовляти з нашими Ангелами-хранителями і адресувати їм наші молитви. Коли ми ростемо, це сліпа довіра, ця безумовна любов до невидимого, але надзвичайно обнадійливому присутності зникає.

Ангели-охоронці завжди поруч з нами.

Ось що ми повинні пам’ятати кожного разу, коли ми хочемо знайти це поруч з нами: Ангела-хранителя

Існують ангели-хранителі

Євангеліє підтверджує це, Святе Письмо підтверджує це численними прикладами і епізодами. Катехізис вчить нас з раннього віку відчувати це присутність на нашому боці і довіряти йому.

Ангели існували завжди

Наш Ангел-Хранитель не створений з нами під час нашого народження. Вони існували завжди з того моменту, коли Бог створив всіх ангелів. Це було одна подія, єдиний момент, коли Божественна Воля породила всіх ангелів тисячами. Після цього Бог більше не створював ніяких інших ангелів.

 ""

Існує ангельська ієрархія, і не всім ангелам судилося стати ангелами-охоронцями

Навіть ангели відрізняються один від одного своїми завданнями і, перш за все, своїм становищем на небесах в порівнянні з Богом. Деякі ангели, зокрема, відбираються для проходження тесту, і, якщо вони його проходять, вони мають право на роль ангелів-хранителів.

Коли дитина народжується, один з цих ангелів вибирається, щоб стояти поруч з ним до самої смерті і за її межами.

У всіх нас є один ангел охоронець … і тільки один

Ми не можемо продати це, ми не можемо поділитися цим з ким-небудь. У зв’язку з цим Письмо також повно посилань і цитат.

Наш Ангел веде нас по шляху на небеса

Наш Ангел не може зобов’язати нас йти по шляху добра. Він не може вирішувати за нас, нав’язувати нам вибір. Ми залишаємося вільними. Але його роль дорогоцінна, важлива. Як мовчазний і заслуговує на довіру порадник, наш ангел залишається поруч з нами, намагаючись порадити нам краще, запропонувати правильний шлях, щоб досягти спасіння, заслужити Рай і, перш за все, бути хорошими людьми і добрими християнами.

Наш Ангел ніколи не покидає нас

У цій та наступній життя ми дізнаємося, що можемо розраховувати на них, на цих невидимих і особливих друзів, які ніколи не залишають нас у спокої.

Наш Ангел не є духом мерців

Хоча було б непогано думати, що, коли хтось, кого ми любимо, помер, він став Ангелом і, як такий, повернувся на нашу сторону, на жаль, це не так. Наш ангел-хранитель не може бути кимось, кого ми знали в житті, або членом нашої сім’ї, який помер передчасно. Воно існувало завжди, це духовна присутність, породжене безпосередньо Богом. Це не означає, що він любить нас менше! Ми повинні пам’ятати, що Бог – це любов перш за все.

У нашого ангела-хранителя немає імені … або, якщо він має, це не наша робота, щоб встановити це

В Писанні згадуються імена деяких ангелів, таких як Михайло, Рафаель і Гавриїл.

Будь-яке інше ім’я, яке приписують цим небесним створінням, не задокументоване і не підтверджено Церквою, і тому недоцільно вимагати його використання для наших Ангелів, особливо роблячи вигляд, що ми визначили його, використовуючи вигадливий метод, такий як місяць нашого народження і т.д.

Наш Ангел бореться на нашій стороні з усією своєю силою

Ми не повинні думати про те, щоб на арфі грали ніжні пухкі херувими. Наш Ангел – воїн, сильний і мужній боєць, який стоїть на нашому боці в кожній битві життя і захищає нас, коли ми надто крихкі, щоб ми не залишилися одні.

 ""

Наш ангел-хранитель також є нашим особистим посланником, якому доручено донести наші послання до Бога і навпаки

Саме ангелам Бог звертається до нас, спілкуючись з нами.

Їх завдання – змусити нас зрозуміти Його Слово і направити нас у правильному напрямку.

Схожі статті

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.