Привілей молитви: Як мені говорити з Богом?

Молитва - це розмова з Богом, і найважливіше, що можна сказати з цього приводу, це те, що Бог хоче, щоб ви говорили з Ним!

Незалежно від того, чи шукаєте ви Бога або вірите протягом довгого часу, у вас є хороший шанс поставити питання про молитву. Як саме ви повинні молитися? І навіщо тобі це робити? Ось кілька рекомендацій.

Як я можу говорити з Богом?

Молитва – це розмова з Богом, і найважливіше, що можна сказати з цього приводу, це те, що Бог хоче, щоб ви говорили з Ним! Він любить нас і обіцяв почути нас, коли ми будемо молитися. Як навчитися молитися? По-перше, зрозуміти, чому молитва можлива.

Молитва можлива тому, що Ісус Христос зняв бар’єр між нами і Богом – бар’єр, викликаний нашими гріхами. Річ у тім, гріх відділяє нас від Бога, і тому ми не маємо права постати перед Ним. Але Своєю смертю на хресті Христос заплатив покарання за наші гріхи і зняв бар’єр. Потім Бог дає нам можливість увійти в Його присутність, коли ми віддаємо своє життя Христу.

Біблія говорить: «Давайте тоді з упевненістю наблизимося до престолу благодаті, щоб ми могли отримати милість і знайти благодать, щоб допомогти нам у скрутну хвилину» (Євреїв 4:16). Якщо ви ніколи цього не робили, попросіть Христа увійти у ваше життя сьогодні.

Потім зрозумійте, що Бог тепер вітає вас у Своєму присутності і обіцяє почути вас – і Він не може брехати. Біблія говорить: «Це впевненість в тому, що ми наближаємося до Бога: що якщо ми просимо щось згідно з його волею, він чує нас» (1-е Івана 5:14). Довірся Його обіцянкам і навчися приносити Йому всі турботи в молитві.

Чи чує нас Бог тільки тоді, коли ми молимося вголос, або Він також чує мовчазні молитви? Будь ласка, прости мене, якщо це дурне питання, але я не виріс в релігійному будинку і тільки що став християнином.

Не соромтеся задавати питання, якщо ви нічого не розумієте в християнському житті. Зрештою, Бог хоче, щоб ви кожен день дізнавалися Його все більше і більше. Учні Ісуса неодноразово просили Його допомоги, і ми теж повинні це робити. Одного разу вони сказали: «Господи, навчи нас молитися» (Луки 11: 1).

Так, Бог чує наші молитви у всіх випадках, незалежно від того, молимося ми вголос або молимося в наших серцях і умах. Зрештою, Він знає про нас все і знає, що відбувається всередині нас – і хороше, і погане. Біблія говорить, що Бог «судить думки і погляди серця» (Євреїв 4:12). Біблія також говорить: «Господь ненавидить думки нечестивих, а думки чистих йому до вподоби» (Притчі 15:26).

 ""

Бог навіть чує наші молитви, коли ми навіть не можемо висловити їх словами – наприклад, коли наші серця дуже обтяжені або збентежені навіть для того, щоб говорити. Біблія говорить: «Дух допомагає нам у нашій слабкості. Ми не знаємо, за що нам слід молитися, але сам Дух заступається за нас зі стогонами, які слова не можуть висловити »(Римлян 8:26).

Одним з найбільших дарів Бога для нас є привілей молитви – привілей, яка можлива завдяки тому, що Ісус зробив для нас на хресті. Дякуйте Богові за привілей молитви і щодня вчіться «покладати на нього всю свою тривогу, тому що він піклується про вас» (1 Петра 5: 7).

Чи справді Бог відповідає на молитви?

Молитва – це одна з наших найбільших привілеїв як Божих дітей, і навіть якщо Бог спочатку не відповідає на ваші молитви, не припиняйте молитися. Бог любить тебе, і жодна молитва не залишається без відповіді.

Одного разу Ісус розповів історію про бідну вдову, яка неодноразово просила корумпованого суддю зробити те, що було правильно. (Ви можете прочитати це в Луки 18: 1-8.) Неодноразово суддя відмовлявся – не тому, що її прохання було неправильної, а тому, що йому було все одно.

Але через її наполегливості він врешті-решт здався і дав їй те, що вона заслужила. У набагато більшій мірі, сказав Ісус, Бог (який праведний і піклується про нас) чує молитви Свого народу, і ми ніколи не повинні здаватися.

Але дозвольте мені додати дві речі. По-перше, усвідомте, що іноді Бог насправді відповідає на наші молитви, коли ми цього не розуміємо, і причина в тому, що Його відповіддю може бути «Ні» або «Зачекайте». Так, ми думаємо, що знаємо, що для нас краще, але Бог бачить всю картину, і іноді Він з любов’ю відмовляється дати нам те, що ми просимо, тому що Він знає, що це не відповідає Його здійсненого плану.

По-друге, пам’ятайте, що ми маємо привілей приходити до Бога тільки тому, що Ісус Христос помер за наші гріхи. Ти віддав своє життя Йому? Якщо ні, нехай ваша перша молитва буде сповіданням і вірою, просячи Його увійти у ваше життя як вашого Господа і Спасителя. В Ім’я Ісуса. Амінь!

Схожі статті

Онуки називають їх сандвічами, але я готую “накладанці”: ці бутерброди з фаршем улітають під чисту до крихти

Якщо немає часу не приготування пиріжків, можна обійтися простим рішенням – зробити накладанці. Це такі гарячі бутерброди з м'ясним фаршем. Їх ще можна назвати сандвічами.

Замість того, щоб пити каву, роблю з неї тортик “Капучино” за 10 хв: гості від повітряного десерту у захваті

Щоб приготувати торт "Капучино", вмикати духовку чи плиту не доведеться. Всього 10 хвилин часу на приготування, і маєте ідеальні солодощі з кавовим ароматом. Тільки встигайте нарізати на порції.

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.