Ваша дитина просить собаку? Складіть з ним контракт на право володіння вихованцем

Цікаве рішення придумала мама двох дітей, коли вони стали просити у неї собаку. Тепер багато батьків вдаються до такого методу, можливо це допоможе і вам.

У житті батьків неминуче настає момент, коли діти починають просити собаку. Ніякі вмовляння не допомагають, малюки вимагають завести домашнього вихованця, і батьки не знають, як їм поступити. Адже не всі дорослі хочуть, щоб в будинку жила собака, яка вимагає уваги і турботи. У багатьох батьків на це немає часу, а діти, як правило, сприймають тварина, як забаву.

Контракт на собаку

Джоанна Емерсон, мама 9-річної доньки та 13-річного сина, придумала оригінальний контракт, в якому були розписані за пунктами все обов’язки дітей по догляду за домашнім вихованцем. Діти давно просили маму завести собаку, але Джоанна не поспішала втілювати їх мрію в реальність. Вона розуміла, що основна частина турбот ляже на її плечі. А адже мамі двох дітей і так доводиться щодня багато працювати: дивитися за будинком, готувати їжу, прати, прасувати, займатися з сином і дочкою.

 "Дитина

Неодноразово жінка чула історії про батьків, які на прохання дітей завели домашнього вихованця, а через якийсь час їм самим довелося за ним доглядати. Малюки швидко втрачають інтерес до всього нового, і до цього потрібно бути готовим.

Але також Джоанна хотіла, щоб дитячі мрії виконувалися. З раннього віку син з дочкою просили у мами собаку, і вона вирішила поступити таким чином. Джоанна придумала незвичайний контракт, де були прописані по пунктах всі обов’язки дітей по догляду за цуценям. В одному з пунктів було сказано, що вихованець повинен бути в пріоритеті, а турбота про нього стояти на першому місці. Коли з цуценям потрібно гуляти, син з дочкою повинні відкласти комп’ютерні ігри, мобільні телефони, перегляд телепередач або кінофільмів і йти на прогулянку з вихованцем.

Джоанна роздрукувала контракт і запропонувала синові з дочкою уважно ознайомитися з кожним пунктом. У контракті було сказано, що діти зобов’язуються гуляти з цуценям, годувати його, навчати, стежити за зовнішнім виглядом. Ніяких відмовок не приймається, якщо собаці цілодобово потрібна турбота і увага. Також в контракті мама прописала інші обов’язки маленьких членів сім’ї: регулярне прибирання дитячої кімнати, миття посуду, і т.д.

Батьки дозволили дітям вибрати кілька пунктів, з якими вони не згодні. Після сімейних переговорів контракт був підписаний обома сторонами і поміщений на чільне місце (прикріплений на холодильник). Джоанна каже, що, можливо, комусь цей метод здасться дивним, адже дітям рано підписувати різні контракти. Але вона вважає, що син з дочкою будуть усвідомлювати ступінь відповідальності і серйозно підходити до появи живої істоти в будинку.

 "Дитина

Думка батьків

Інна, мама 7-річного Вадима і 12-річного Михайла:

«У мене ніколи не було тварин. Мої батьки були категорично проти домашніх вихованців, і я перестала наполягати. Але сини так жалібно просили собаку, обіцяли, що будуть дивитися за псом, грати з ним, виховувати. Ми розуміли, що велика частина турбот ляже на наші з чоловіком плечі. Але встояти перед проханнями синів не змогли. Чоловік роздрукував обов’язки, які хлопчики повинні щодня виконувати, якщо хочуть, щоб у них було домашня тварина. Наприклад, регулярно насипати корм в миску, грати з собакою, вигулювати. Сини підписали «документ», і тепер в нашому будинку живе коргі Патрік. Це наш улюбленець, і, якщо чесно, я з радістю гуляю з ним, коли діти у школі. Але Вадим з Мішею справно дивляться за Патріком, купують корм в зоомагазині, годують, грають. Патрік став нашим членом сім’ї, а хлопчаки навчилися відповідально ставитися до своїх обов’язків ».

 "Дитина

Оксана, мама 9-річної Аліси:

«Дочка давно просила подарувати їй собаку. Я одна виховую доньку, часу у мене мало, тому я була категорично проти цуценя. Але Аліса плакала, писала листи дідові Морозу, і серце моє здригнулося. Якось увечері ми сіли і спокійно обговорили всі нюанси: яку породу краще вибрати, хто буде гуляти з цуценям, як будемо виховувати, і т.д. Дочка моя відрізняється вітряним характером: сьогодні вона хоче займатися фігурним катанням, завтра – вивчати китайську мову. Тому я розуміла, що у мене скоро з’явиться не собака, а ще одна дитина. Але все виявилося зовсім не так. Аліса дуже любить нашому йоркширському тер’єра. Коли Роккі захворів, дочка не відходила від нього, витрусила свою скарбничку, щоб купити ліки. Я ніколи не думала, що Аліса у мене така відповідальна і ніжна дівчинка. Я хочу дати пораду батькам, які сумніваються, чи потрібно заводити тварина, якщо просять діти. Заздалегідь обговоріть всі моменти, можна навіть підписати саморобний договір, щоб дитина розуміла всю ступінь відповідальності. Собака – це відданий друг, але, разом з тим, ще й велика відповідальність. Якщо діти готові розділити частину роботи по догляду за вихованцем, обов’язково заводите вірного друга ».

 

 

 

Схожі статті

Смачно та корисно: коли потрібно швидко нагодувати домашніх, готую ліниві вареники. Ще жоден не розварився!

Приготуємо ліниві вареники, які нагадають смак дитинства. М'які, ніжні, гарно тримають форму, а головне — не розваряться в процесі варіння. Спробуйте!

34-річний Тарас Цимбалюк не вгадав розмір каблучки: куди кохана Світлана Готочкіна вдягнула подарунок

Тарас Цимбалюк обожнює свою кохану й час від часу воліє радувати Світлану Готочкіну різноманітними подаруночками. От тільки одна біда – вже друга каблучка не влаштувала білявку.

Нереально смачний торт на сковороді: краще, ніж у кондитерських. Без духовки і чимось схожий на “Наполеон”

Рецепт торта на сковороді стане в нагоді господиням, які хочуть приготувати домашній десерт, але не мають у своєму розпорядженні духовку. Процес приготування простий та швидкий.