Вічний хіт “О, голубка моя” у виконанні Алли Пугачової: відео та дивовижна історія пісні

Ви не повірите, але цій пісні вже 160 років!

Пісню «La paloma» («Голубка») написав іспанська (баскський) композитор Себастьян Ірадьер в 1860 році. Композиція входить в 10 найбільш часто виконуваних пісень в історії.

Мелодія відноситься до типу кубинської хабанери – той же ритм і мелодика. Автор подорожував на Антильські острови і йому так сподобалося творчість місцевого населення, що під впливом він написав пісню про кохання. На сьогодні існує понад 2000 записаних варіацій “Голубки”. Вона входила до репертуару багато відомих співаків – Елвіса Преслі, Мірей Матьє, Джила Еванса, Робертіно Лоретті, Клавдії Шульженко, Алли Пугачової і ін.

Ось повний текст пісні:

 "" ""

Популярне

Схожі статті

Українсько-турецька красуня: при вигляді дочки Ані Лорак і Мурата Налчаджиоглу у всіх відняло дар мови

Єдина донька співачки Ані Лорак Софія росте такою ж талановитою та харизматичною, як її мама. В ранньому дитинств дівчинка була копією свого батька, та зараз Соня все більше стає схожою на Ані Лорак.

Такий смачний оселедець можна їсти навіть без хліба: кладу рибку в цей пряний маринад і забуваю на 3 дні

Оселедець за цим рецептом виходить дуже смачним, пряним і малосольним. Засоліть рибку вдома один раз і ви більше не будете купувати солону рибу в магазині.

Історія кохання була красивою і тривалою, але йому набридло: як Дан Балан відрікся від ефектної Тіни Кароль

Відому українську співачку свого часу підозрювали у романі з колегою Даном Баланом. Чи дійсно вони були разом, дізнатись важко. Втім, чоловік відрікся від артистки.