Пума замість кішки: як це жити з дикою твариною в одній квартирі?

Тварина познайомилася зі своїми господарями, коли їй було всього вісім місяців. Сімейна пара Марія і Олександр Дмитрієви з Пензи одного разу відвідали зоопарк.

«Ми проїжджали повз контактного зоопарку і вирішили зайти. Там ми зустріли Мессі. Кіт виявився дуже ласкавим, незважаючи на свої габарити. Ми в нього в той момент закохалися» – каже господар пуми Саша.

Маленьке тварина так сподобалося подружжю, що вони захотіли такого «котика» собі додому. Молода сім’я поговорила з директором зоопарку, вони хотіли викупити пуму. Здавалося, що це мрія з області фантастики. Тим більше, що у малюка були проблеми з кістками і слабкі м’язи.

Керівництво не відразу, але погодилося на таку авантюру. Маленький звір знайшов новий будинок.

Пума Месси
Пума Мессі

З того дня минуло більше двох років. Хижак виріс і став справжнім красенем. Живе незвичайна домашня тварина в невеликій квартирі, там у нього навіть є свій ігровий майданчик. Олександр мріяв завести велику кішку, але що це буде пума, ніхто не припускав.

 ""

Гуляє Мессі з господарем двічі в день, як звичайний вихованець, тільки в спеціальному нашийнику. Пума народилася і виховувалася в зоопарку, тому вона тільки зовні схожа на своїх рідних братів. Мессі навіть набагато менший своїх родичів. Кіт важить 41 кілограм.

 ""

 ""

 ""

Він слухняний, грайливий, лагідний і любить купатися. До речі, тварина займає майже всю ванну.

 ""

 ""

Колись в дитинстві Мессі стрибав і зламав лапу. Це був останній його стрибок. Але завдяки турботі та любові Олександра і Марії, кіт поборов страх.

 ""

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.