Подарунки на 8 березня: якими вони були за радянських часів

Сьогодні, в 2020, ходять жарти, що на 8 березня жінки оцінять почуття своїх чоловіків від тюльпана до айфона. У радянський дефіцитний час до подарунків було зовсім інше ставлення.

Всі заробляли майже однаково, ходили по однаковим вулицями, заходили в однаково порожні магазини. 8 березня тих часів відрізняється від 8 березня зараз. У 2020 чоловіки можуть купити все, що захочуть практично в будь-який момент.

У радянські часи про свято потрібно було подумати заздалегідь, якщо хочеш відхопити щось цінне. Що дарували за часів СРСР жінкам наша редакція дізналася у своїх мам, які не тільки жили в той дефіцитний час, а й отримували подарунки від своїх чоловіків.

Духи на 8 березня в СРСР:

 ""

Віра Василівна згадує: “Духи, які так і називаються ” 8 Марта “або ” Конвалія срібляста “. Дістати можна було, але складно. Середньостатистичний чоловік повинен був задурити, постаратися. Часто продавщиці ховали найцінніші екземпляри під прилавком для своїх”.

Капрон СРСР

 ""

Алла Олексіївна розповідає про подарунок на 8 березня в СРСР: “Мій чоловік намагався дарувати мені капрон, панчохи. Річ на сьогоднішній день буденна, а в ті часи потрібно було ще пошукати. Багато жінок зашивали порвані панчохи, а не викидали, як прийнято зараз. Я не любила латати і носити з латками, тому чоловік намагався подарувати мені нові. Таких панчіх, як тоді, зараз не шиють”.

Торт на свято 8 березня:

 ""

Марта Геннадіївна: “Продуктовий набір – це обов’язково на 8 березня. Із найціннішого – індійський чай, баночка ікри (бажано чорної), консервований горошок, палиця московської ковбаси. І чомусь в нашій сім’ї було прийнято дарувати жінкам торт. Тому подарунок на 8 березня для мене не був сюрпризом. Загадкою залишалося тільки те, який торт вибере чоловік: “Празький “, “Київський ” або “Казку “.

 ""

Світлана Федорівна: “Мабуть, мій чоловік був не з ушлих. Я отримувала жовту мімозу. Просто ароматні квіти. Ось і все, нічого більше. Якщо березень був холодним, чоловік приносив букет, загорнутий газетою. До сих пір люблю, коли на 8 березня мені дарують цю квітку”.

 ""

Наталія Аркадіївна: “Пам’ятаю, як мріяла сумці-клатч зі шкірозамінника, а отримала новеньку пластикову авоську – ходити в магазин за молоком. Втім, були і гірші подарунки для жінок в СРСР – це пательня і качалка. Про це складали анекдоти”.

ЧИТАЙ ТАКОЖПіца для великої компанії: рецепт дріжджового тіста

Нагадаємо, товстий кіт став зіркою Instagram.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.

Нічого смачнішого не їла. Пісний торт “Наполеон” на воді готую на замовлення вже 3 рік: хрусткий і ніжний

Навіть під час посту можна поласувати солоденьким досхочу. Причому випічку робитимемо без молочних продуктів. Таким чином удасться приготувати навіть торт "Наполеон".