Колодязь і вода. Каррі. Повчальні історії

Ви завжди можете залучити свій мозок і вийти зі складних ситуацій.

Колодязь і вода

Одного разу чоловік продав свій колодязь фермеру. На наступний день, коли фермер пішов за водою з цього колодязя, людина не дозволила йому набрати воду з цього колодязя. Він сказав: «Я продав тобі колодязь, а не воду, тому ти не можеш черпати воду з колодязя».

Фермер дуже засмутився і прийшов до двору імператора. Він все описав імператору і попросив правосуддя. Імператор подзвонив Бірбалу і передав йому цю справу. Бірбал подзвонив людині, який продав колодязь фермеру. Бірбал запитав: «Чому ти не дозволяєш йому користуватися водою з криниці. Ви продали колодязь фермеру ». Чоловік відповів: «Бірбал, я продав фермеру колодязь, а не воду. Він не має права носити воду з колодязя ». Тоді Бірбал посміхнувся і сказав йому: «Добре, але послухайте, раз ви продали колодязь цьому фермеру і стверджуєте, що вода належить вам, то ви не маєте права зберігати воду в колодязі фермера. Або ви платите ренту фермеру, щоб він залишив воду в його колодязі, або негайно забираєте її з його колодязя ».

Чоловік зрозумів, що його витівка не вдалася. Бірбал його перехитрив.

Мораль: не намагайтеся обдурити. Ви в кінцевому підсумку заплатите за це незалежно від того, наскільки ви розумні.

Каррі

Шрі Крішна Девар був імператором Візаянагра. У нього було вісім радників. Теналі Рама був одним з них. Він був дуже розумний. Шрі Крішна Девар вирощував у своєму садку якісь особливі рослини. Брінджал був дуже рідкісним видом, і приготоване з нього карі було дуже смачним, що любив імператор.

Оскільки це був рідкісний вид, сад дуже охоронявся, і нікому не дозволялося розглядати рослини без дозволу імператора. Одного разу імператор влаштував вечерю для своїх радників і подали брінджал-карі. Теналі Рама дуже любив брінджал каррі та відправився додому. Але він не міг забути смак. Він розповів дружині про смак каррі. Дружина Теналі Рами теж любила брінджал каррі, вона попросила Теналі Раму принести кілька брінджалов, щоб вона могла приготувати каррі. Але Теналі Рама знав, що імператор дуже дбав про рослини Брінджала, і він може легко виявити пропажу навіть одного брінджала зі свого саду. І імператор покарає такого злодія, якщо його зловлять на крадіжці брінджала зі свого саду.

Але дружина Теналі благала його принести брінджал з саду, нікому не сказавши. У Теналі Рами не було іншого вибору, окрім як вкрасти брінджал з імператорського саду. Одного разу вночі він пішов у сад, перестрибнув через стіну і набрав в саду кілька брінджалов. З милості бога, його ніхто не бачив. Його дружина приготувала баклажани, і каррі було дуже смачним. Як і всі матері, вона теж дуже любила свого сина і хотіла подати йому мариноване каррі.

Але Теналі Рама попросив її не робити цього, тому що, якщо їх син розповість кому-небудь, що у нього був рідкісний брінджал каррі, їх можуть зловити та покарати за крадіжку брінджала з саду. Але його дружина не погодилася. Вона хотіла подати каррі своєму синові. Вона не могла їсти каррі одна, чи не обслуговуючи свого маленького дитини, який спав після того, як робив уроки на даху їхнього будинку. Вона попросила Теналі Раму знайти спосіб, щоб їх син теж міг спробувати баклажан каррі. Теналі Рама теж любив свого сина, тому він подумав про одну ідеї та, довго вагаючись, піднявся на дах, щоб розбудити свою дитину відром води, і вилив воду на дитину. Коли дитина прокинулася, він сказав: «Йде дощ. Підемо в будинок пообідаємо ».

Увійшовши до кімнати, він передиів сина і дав йому на вечерю рис і брінджал каррі. Теналі Рама голосно сказав дружині, що «на вулиці йшов дощ, і нехай хлопчик спить в кімнаті». А на наступний день імператор дізнався, що в його саду пропало кілька баклажанів. Садівник, який вів підрахунок кожного овоча і квітки, виявив, що трьох брінджалов не було. Це стало складним завданням для імператора, і він поставився до нього дуже серйозно. Він пообіцяв нагороду тому, хто зможе зловити злодія.

Головний радник Аппаджі підозрював, що тільки Теналі Рама здатний на такі речі. І вони розповіли про це імператору. Імператор послав своїх придворних і попросив Теналі Раму негайно з’явитися. Коли прийшов Теналі Рама, він запитав його про зниклих брінджалах. Потім Теналі Рама сказав: «Я не знав про зниклих без вести брінджалах». Потім головний радник сказав: «Теналі Рама брехав. Запитаємо його сина ». Цар послав своїх придворних привести сина Теналі Рами. Коли прийшов його син, його запитали, які овочі він їв вчора на вечері. Дитина відповіла: «Брінджал каррі, і це було дуже смачно». Потім радник сказав Теналі Рамі, що Йому потрібно визнати свій злочин. Але Теналі Рама сказав, що його син заснув дуже рано, і, можливо, він говорить те, що отримав уві сні.

Тому імператор запитав маленьку дитину: «Не могли б ви чітко пояснити, що ви зробили вчора, повернувшись зі школи?» Син Теналі Рами відповів, що «вчора, повернувшись зі школи, я грав деякий час, а після цього я пішов на дах, зробив уроки та спав на даху. Але коли пішов дощ, прийшов батько і розбудив мене. На той час моє плаття було повністю мокрим, потім ми увійшли всередину, повечеряли та знову заснули ». Головний радник Аппаджі був шокований, бо вчора взагалі не було дощу. І атмосфера була повністю сухий. Отже, вони подумали, що хлопчикові приснився сон, і звільнили Теналі Раму без будь-якого покарання. Однак пізніше Теналі Раман сказав правду імператору і був прощений імператором за свою дотепну ідею.

Мораль: Для початку – Крадіжка – це недобре! Ви завжди можете залучити свій мозок і вийти зі складних ситуацій.

Схожі статті

В гостях спробувала цей смаколик та випросила собі рецепт: пухкий морквяний пиріг зі сметанним кремом

Морквяний пиріг має не лише ефектний яскравий вигляд, а й є дуже смачним. Випічка пухка, ніжна і не суха. Пиріг виходить вологим як кекс, а сметанний крем довершує цю страву.

Улюблений салат “Грибна галявина” з копченим м’ясом: виходить водночас і соковитий, і такий ніжний. Ідеально

Шарові салати – найкращий варіант страви для будь-якого свята. Розповідаємо, як приготувати смачну закуску з куркою та грибами, яка приємно здивує всіх.

Курячий пиріг з кунжутом. 2 листа листкового тіста, 1 яйце і фарш. Крихти не залишиться від цієї смакоти

Для приготування такого ароматного й смачного пирога не потрібно витрачати багато сил чи часу – все, що вам потрібно, всього лише увага до деталей і бажання смачно поїсти.