2 притчі Ісуса, які повинен знати кожен

Як ти можеш сказати до брата свого: «дай, я вийму скалку з ока твого», коли у твоєму власному оці весь час колода?

Притчі Ісуса складають важливу частину Біблії. Ісус мав мудрістю, щоб спростити глибокі духовні істини, якими він потребував, щоб поділитися з людством у формі пов’язаних історій, які легко зрозуміти.
Притча – це розповідь про просте, звичайному предметі, щоб проілюструвати більш глибокий і цінний моральний урок. Початкове визначення слова «притча» означає розміщення поруч з метою порівняння.
Іноді автори Євангелій починають притчу з аналогії: «Царство Небесне подібне до землевласника, який вийшов на світанку найняти працівників для свого виноградника» (Матвія 20: 1).
Або Ісус може привести приклад з повсякденного життя, щоб передати духовну істину, наприклад, притчу про доброго самарянина, щоб підкреслити любов і милосердя, або притчу про одного опівночі, щоб показати наполегливість у молитві.
Притча використовує всю історію для отримання духовного уроку, тоді як прислів’я, метафора, порівняння або образ мови зазвичай зосереджуються на слові, фразі або пропозиції. Відкрийте для себе безліч притч Ісуса з книг Матвія, Марка і Луки в збірнику біблійних віршів нижче!
Зверніть увагу, що деякі притчі можна знайти більш ніж в одній книзі, тому в списках можна знайти паралелі.

 ""

Притчі Ісуса з книги Матвія

Світильник – Матвія 5: 14-16

«Ви – світло світу. Місто, побудований на пагорбі, неможливо заховати. Також не запалюють лампу і щоб поставити його під чашу. Замість цього вони ставлять його на підставку, і він дає світло кожній в будинку. Точно так же нехай ваше світло сяє перед іншими, щоб вони могли бачити ваші добрі справи та прославляти вашого Отця Небесного.

Плями та колода – Матвія 7: 1-5

“Не судіть, інакше вас теж судитимуть. Бо, як ви судите інших, вас будуть судити, і тією мірою, якою ви користуєтеся, вона буде вимірюватися для вас. Чому ти дивишся на порошинку в оці брата і не звертаєш уваги на колоду у власному оці? Як ти можеш сказати до брата свого: «дай, я вийму скалку з ока твого», коли у твоєму власному оці весь час колода? Ви, лицемір, спочатку вийміть колоду зі свого ока, і тоді ви побачите ясно, як вийняти скалку з ока брата. “

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.