Мудрість Бірбала. Три типу людей. Дві повчальні історії

Винна совість не потребує обвинувачі.

Мудрість Бірбала

В один прекрасний день Акбар втратив кільце. Коли Бірбал прибув до суду, Акбар сказав йому: «Я втратив кільце. Мій батько подарував його мені. Будь ласка, допоможіть мені його знайти ». Бірбал сказав: «Не турбуйтеся, ваша величність, я знайду ваше кільце прямо зараз».
Він сказав: «Ваша Величносте, перстень знаходиться тут, в самому дворі, в одного з придворних. У придворного, у якого в бороді соломка, є твоє кільце. Придворний, у якого було кільце імператора, був вражений і тут же провів рукою по бороді. Бірбал зауважив цей вчинок придворного. Він відразу вказав на придворного і сказав: «Будь ласка, обшукайте цю людину. У нього кільце імператора ».
Акбар не міг зрозуміти, як Бірбалу вдалося знайти кільце. Бірбал сказав Акбар, що винний завжди наляканий.
Мораль: Винна совість не потребує обвинувачі.

Три типу людей

 ""

Учитель показує учневі три іграшки і просить учня знайти відмінності. Всі три іграшки здаються ідентичними за формою, розміром і матеріалом. Після уважного спостереження учень помічає дірки в іграшках. 1-я іграшка має дірочки у вухах. У другій іграшки дірочки в роті та вусі. У третій іграшки тільки один отвір в одному вусі.
Потім за допомогою голки учень вводить голку в вушко 1-й іграшці. Голка виходить з іншого вуха. У другій іграшці, коли голка вставлялася в вухо, голка виходила з рота. А в 3-ій іграшці при встромляє голки голка не виходила.
Перша іграшка представляє тих людей навколо вас, які створюють враження, що вони слухають вас і піклуються про вас. Але вони просто удають. Після прослуховування, коли голка виходить з наступного вуха, то, що ви сказали їм, розраховуючи на них, зникне. Так що будьте обережні, коли розмовляєте з людьми такого типу, яким ви не цікаві.

Друга іграшка представляє тих людей, які слухають вас все і створюють враження, що вони про вас піклуються. Але, як і в іграшці, голка виходить з рота. Ці люди будуть використовувати ваші слова, які ви їм говорите, проти вас, розповідаючи про це іншим і виявляючи конфіденційні питання для своїх власних цілей.
Третя іграшка, з неї не виходить голка. Такі люди збережуть вашу довіру до них. Це ті, на кого ви можете розраховувати.
Мораль: завжди залишайтеся в компанії вірних і заслуговують на довіру людей. Люди, які слухають те, що ви їм говорите, не завжди ті, на кого можна розраховувати, коли вони вам потрібні найбільше.

Схожі статті

Дякую свекрусі за цей рецепт: потрібно всього 4 інгредієнти та заправка, щоб приготувати салат “Моя Леді”

Приготувати смачний салат з цікавою назвою "Моя Леді" можна з чотирьох інгредієнтів, а весь секрет криється в ароматній заправці. Спробуйте цей рецепт сьогодні та пригостіть родину смачною вечерею.

“Юристи вже працюють”: Ольга Фреймут прояснила ситуацію з некоректним коментарем щодо чоловіків в Україні

Телеведуча та журналістка Оля Фреймут потрапила у скандал, начебто звинувативши українських чоловіків в небажанні захищати країну. Сама знаменитість стверджує, що ці слова – брехня. 

Рецепт мама принесла з гостей: беру найдешевший фарш, але ж ой як смачно виходить. Про котлети чути не хочу

Що можна приготувати з фаршу? Звичайні котлети вже набридли, а сильно заморочуватися не хочеться. Сьогодні ми підготували рецепт, який чудово підходить для таких моментів.