Притчі Ісуса: Притча про домовласника і притча про бродячої вівці

Ісус повторює Божу турботу про норовливих і вразливих, порівнюючи себе з пастирем, який залишив 99 овець, щоб розшукати заблудну.

Притча про домовласника

Уривок: від Матфея 13:52
Аудиторія: Великий натовп
Контекст: Ісус вчить біля озера
Ключовий вірш: “Він сказав їм: Тому всякий учитель закону, що став учнем в Царстві Небесному, подібний одному господареві, виносить зі своєї комори нові та старі скарби” (Матвія 13: 52).

У Старому Завіті ми бачимо ознаки служіння Ісуса. Вчителі закону, які вирішили слідувати за Ісусом, відіграли значну роль у ранній церкві, допомагаючи пролити світло на зв’язок між навчаннями та пророцтвами Старого Завіту і Нового завіту Христа. Павло майстерно робить це протягом усього послання.

Притча про бродячу вівцю

Біблійні записи

Уривок: від Матвія 18: 12-14.
Аудиторія: учні
Контекст: Учні запитали: “Хто ж тоді найбільший у Царстві Небеснім?” Ісус відповів, пояснивши їм важливість дітей. Потім він розповів їм цю притчу.
Ключовий вірш: “Так само й Отець ваш Небесний не бажає, щоб хто-небудь з малих цих погубив” (Матвія 18:14)

Хоча ця притча схожа на притчу про загублену вівцю в Євангелії від Луки, Ісус говорить тут з учнями, а не з фарисеями. Він також, здається, зосереджений на турботі про вразливі. Учні запитують, хто найбільший у Царстві Небеснім, і Ісус виділяє дітей.

Його точка зору, мабуть, полягає в тому, що ті, кого не помітять через відсутність значущімості, великі в Царстві Небесному. Це прекрасно узгоджується з послідовним посланням Ісуса про великого звернення, де останні будуть першими, а перші будуть останніми.

Ісус повторює Божу турботу про норовливих і вразливих, порівнюючи себе з пастирем, який залишив 99 овець, щоб розшукати заблудну.

Схожі статті

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!

Ірина Білик допомогла: Катя Осадча під пісню “Нова” дефілювала, а Юрій Горбунов круто змінив життя

Пісня Ірини Білик "Нова" для Каті Осадчої та Юрія Горбунова має неабияке важливе значення. Її прем'єрне виконання вплинуло на життя обох зірок, які тоді ще й гадки не мали, що стануть подружжям.