Урок про молитву з притч Ісуса. Уважно прочитайте і вдумайтесь в слова Ісуса

Якщо ми хочемо навчитися вести молитовне життя, немає кращого вчителя, ніж Ісус. Давайте будемо слідувати Його притчі про молитву.

Після Преображення (Марка 9) Ісус, Яків, Іван і Петро повертаються і виявляють, що інші учні сперечаються з вчителями закону. Виявляється, чоловік привів свого біснуватого сина до учнів, і вони не змогли вигнати нечистий дух.

Коли дитину привели до Ісуса, нечистий дух кинув хлопчика в конвульсії. Господь запитав батька, як довго його син був таким, і чоловік сказав, що він був таким з дитинства. Ісус дорікає дух і звільняє дитину.

Після того як Ісус виганяє демона і натовп йде, учні запитали Його: “Чому ми не могли його вигнати? ” Ісус відповідає: “Цей вид може вийти тільки через молитву [в деяких рукописах є слова і пост]” (Марка 9:29).

Моліться з вірою!
Моліться з вірою!

Що цікаво в цій історії, так це те, що учні, ймовірно, молилися, і ми ніколи не бачимо, щоб Ісус молився до вигнання духу. Марк просто говорить нам, що Він дорікає це (вірш 9:25). Коли Ісус вказує, що цей вид духу необхідно вигнати молитвою, Він має на увазі когось з духовної життєвою силою, яка виходить з молитовного способу життя. Така сила приходить від підтримки постійного зв’язку з Богом.

Це тлумачення підтверджується включенням до деяких рукописи слова пост. Очевидно, Ісус не міг зупинитися, щоб постити, перш ніж вигнати дух. Це повинно бути частиною послідовної, дисциплінованої залежності від Бога.

В Євангеліях ми бачимо, як Ісус підтримує цей зв’язок. Автори Євангелій розповідають нам, що Ісус молився понад 25 разів, причому багато хто з них – в приватні моменти зосередженого клопотання.

Якщо ми хочемо навчитися вести таку ж молитовне життя, немає кращого вчителя, ніж Ісус. Давайте будемо слідувати Його притчі про молитву.

Схожі статті

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!

Ірина Білик допомогла: Катя Осадча під пісню “Нова” дефілювала, а Юрій Горбунов круто змінив життя

Пісня Ірини Білик "Нова" для Каті Осадчої та Юрія Горбунова має неабияке важливе значення. Її прем'єрне виконання вплинуло на життя обох зірок, які тоді ще й гадки не мали, що стануть подружжям.