Притчі Ісуса. Притчі про прихований скарб і перлину

Царство Небесне подібне до скарбу, захованого в полі.

Уривок: від Матвія 13: 44-46.

Аудиторія: Великий натовп

Контекст: Ісус вчить біля озера

Ключовий вірш: «Царство Небесне подібне до скарбу, прихованого в поле. Коли людина знайшла його, він знову заховав його, а потім в радості своєї то йде, і все, що у нього було, і купив то поле. І знову Царство Небесне є як купець, який шукає прекрасний перли. Коли він знайшов один дуже цінний перли, він пішов, продав все, що у нього було, і купив його ». (Матвія 13: 44-46)

Ці дві притчі поділяють одну і ту ж точку зору. Вони висловлюють цінність Царства Божого, показуючи, від чого ми повинні бути готові відмовитися, щоб знайти його. В обох цих казках царство зображується досить цінним, щоб виправдати відмову від усього, щоб заволодіти ним.

Щоб ближче познайомитися з цими притчами, прочитайте статтю «Про що говорять притчі про захований скарб і перлину?»

Про що говорять притчі про прихований скарб і перлину?

Матвій поєднує у своєму Євангелії безліч притч Ісуса. У главі 13 від Матвія ми знаходимо вісім притч. Вони починаються розповіддю про сіяча і закінчуються розповіддю про рибальської мережі. Серед усіх цих притч Ісус опускає пару притч на схожі теми:

«Царство Небесне подібне до скарбу, захованого в полі. Коли людина знайшла його, він знову заховав його, а потім у своїй радості то йде, і все, що у нього було, і купив то поле.

 ""

«І знову Царство Небесне подібне до купця, що шукає прекрасного перлів. Коли він знайшов один дуже цінний перли, він йде, і все, що у нього було, і купив його »(Матвія 13: 44-46).

Що таке Царство Небесне?

Здебільшого Царство Небесне і Царство Боже – це два терміни, які використовуються в Євангеліях як синоніми. Ці терміни лежать в основі вчення Ісуса. Коли Він з’являється на сцені, це означає, що наблизилось Царство Небесне (Матвія 3: 2).

Ви також знайдете, що Ісус робить багато інших заяв про Царство Небесне / Бога, включаючи:

«Царство Боже спіткало вас» (Матвія 12: 28-б).

«Я дам вам ключі Царства Небесного» (Матвія 16: 19-а).

«Істинно кажу вам: якщо ви не змінитеся і не вподібнитеся маленьким дітям, ви ніколи не ввійдете в Царство Небесне» (Матвія 18: 3).

«Царство Боже серед вас [або ‘всередині вас ‘]» (Луки 17: 21-б).

Це царство є місце, де править Бог. На відміну від мирських царств, де сатанинське і людський вплив змагаються за владу, в Царстві Небесному править тільки Бог. І Його царство – це одночасно реальність сьогодення і майбутнє очікування.

У якийсь момент в майбутньому Царство Небесне стане буквальним володінням Христа. Тим часом царство існує в серцях кожного, хто поклоняється Христу як Господу. Ми з нетерпінням чекаємо славної реальності, в якій послідовники Ісуса будуть жити в Царстві Небесному, але поки Царство живе всередині нас.

Схожі статті

Не стала додавати в тісто яйця, а поклала мед: смачніше булочок ще не виходило. Думаю паски з такого зробити

Ніхто не може встояти перед випічкою. А цей рецепт можна готувати і під час посту, оскільки в ньому немає яєць і вершкового масла. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних і пишних медових булочок.

Хоч кожен день готуй: поживна, соковита і смачна шаурма з особливим соусом. Рецепт, який став фаворитом

Домашня шаурма готується просто, а виходить дуже ситною та поживною, тому сьогодні ми підготували для вас саме такий рецепт. Обов'язкового спробуйте!

Довго шукала саме цей рецепт! Повітряні пончики на молоці: тісто як пух і не вбирає олію – ну дуже смачно

Пухкі, ніжні і м'які пончики щедро присипані цукровою пудрою – що може бути смачнішим?! До вашої уваги класичний рецепт найсмачніших пончиків.