2 кращих коротких моральних оповідань

Сила повідомлення цих оповідань, залишається колишньою.

Деякі з цих історій дуже короткі та прості. Насправді деякі з них настільки прості, що вони, швидше за все, десь є в дитячих книгах. Однак сила повідомлення залишається колишньою.

Ось кілька кращих оповідань про мораль:

Щастя

У селі жив старий. Він був одним з найнещасніших людей у світі. Все село втомилася від нього, він завжди був похмурий, постійно скаржився і завжди був у поганому настрої.

Чим довше він жив, тим більше у нього ставало жовчі та тим більше отруйними були його слова. Люди уникали його, тому що його нещастя стало заразним. Було навіть неприродно і прикро бути поруч з ним щасливою.

Він створював відчуття нещастя в інших.

Але одного разу, коли йому виповнилося вісімдесят років, трапилося неймовірне. Миттєво все почали говорити: «Старий сьогодні щасливий, ні на що не скаржиться, посміхається, навіть обличчя його свіжіше».

Зібралася вся село. Старика запитали: “Що з тобою трапилося?”

“Нічого особливого. Вісімдесят років я ганявся за щастям, і це було марно. І тоді я вирішив жити без щастя і просто радіти життю. Ось чому я зараз щасливий “, сказав старий.

Мораль історії:

Не женіться за щастям. Насолоджуйся життям.

Мудрець

 ""

Люди приходили до мудреця, кожен раз скаржачись на одні та ті ж проблеми. Одного разу він розповів їм анекдот, і все розреготалися.

Через пару хвилин він розповів їм ту ж жарт, і лише деякі з них посміхнулися.

Коли він розповідав ту ж жарт втретє, ніхто більше не сміявся.

Мудрець посміхнувся і сказав: «Ви не можете сміятися над однією і тією ж жартом знову і знову. Так чому ви весь час плачете про одну й ту ж проблему? »

Мораль історії:

Занепокоєння не вирішить ваших проблем, це просто марна трата часу та енергії.

Схожі статті

З’їдять за хвилину! Новий салат з буряка “Свята людина” в пакеті на кожен день. Готую в мікрохвильовці

Навіть зі звичайного буряка можна приготувати дуже смачний святковий салат, від якого будуть в захваті всі гості. Салат виходить соковитим, ніжним і дуже смачним.

Смажені пиріжки з картоплею: хрустке, рум’яне, м’яке та зовсім не гумове тісто. Додаю секретний інгредієнт

Пиріжки з картоплею люблять всі, тому сьогодні ми підготували рецепт повітряних і водночас ніжних пиріжків. Про приготування крок за кроком – читайте нижче.

Рецепт привезла з Італії. Простий і ситний перекус на кожен день: сирні равіолі, по-нашому – вареники

Щоб смачно і ситно перекусити, не обов'язково розвозити велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт вишуканої, але й дуже простої страви, яка запам'ятається і сподобається вам із першої спроби.