Жебрак король і мудрець. Притча про яку слід задуматися

Всі ми повинні навчитися радіти тому, що маємо.

Мудрець проїжджав через столицю знаменитого короля. Поки він йшов, то помітив на дорозі монету. Він підняв її. Бо мудрець був задоволений своєю простим життям, і він не використав цю монету і планував подарувати його тому, хто цього потребує. Він гуляв по вулицях весь день, але нікого не знайшов. Нарешті, він дістався до місця відпочинку і переночував там.

На наступний ранок мудрець прокидається вранці для своїх повсякденних справ і бачить, що король збирається вдертися в іншу державу зі своєю готовою до війни армією. Коли цар побачив стоїть мудреця, він наказав зупинити свою армію. Він прийшов до мудреця і сказав: «О Великий Мудрець, я йду на війну, щоб завоювати іншу державу, щоб моє царство могло бути розширено. Так що благослови мене на перемогу ».

Поміркувавши, Мудрець дав королю монету! Король був збентежений і роздратований цим, бо який толк він має від однієї монети, коли він уже є одним з найбагатших королів! Він з цікавістю запитав мудреця: «Що означає ця монета?»

Мудрець пояснив: «Про Великий Король! Я знайшов цю монету вчора, гуляючи вулицями вашої столиці. Але мені це було марно. Отже, я вирішив, що подарую кому-небудь, хто потребує. Я бродив до вечора по вашій столиці, але нікого не знайшов. Всі жили щасливим життям. Здавалося, що вони задоволені тим, що у них було. Так що я не знайшов нікого, кому б дати б цю монету. Але сьогодні у короля цієї держави все ще є бажання отримати більше і він не задоволений тим, що у нього вже є, я відчував, що вам потрібна ця монета ».

 ""

Король усвідомив свою помилку і відмовився від запланованої війни.

Мораль: все ми повинні навчитися радіти тому, що маємо. Так, ми всі бажаємо більшого або кращого, ніж у нас вже є, але не втрачайте шанс насолодитися тим, що у вас вже є. Є ті, у кого може не бути того, що є у вас, а є такі, у кого набагато більше, ніж у вас. Не завжди порівнювати, бути щасливим і вести здоровий спосіб життя і це одне і теж.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.