Під час ігор багато дітей воліють реальність, а не фантазії

Діти можуть насолоджуватися практичними заняттями набагато більше, ніж ми думаємо. Маленькі діти подорожують в фантастичні світи кожен день.

Діти можуть насолоджуватися практичними заняттями набагато більше, ніж ми думаємо. Маленькі діти подорожують в фантастичні світи кожен день.

Деякі дошкільнята бігають по дну океану, повторюючи іграшкові версії персонажа з мультфільму SpongeBob SquarePants.

Інші діти відправляються в далекі всесвіти з мініатюрними копіями роботів Star Wars R2-D2 і C-3PO.

Натовпи молоді літають на мітлах і вимовляють магічні заклинання з Гаррі Поттером і його приятелями з Хогвартса. Список неймовірних пригод можна продовжувати і продовжувати.

Хочуть стати корисними

Батьки сьогодні вважають само собою зрозумілим, що дітям потрібні іграшки, щоб живити те, що приходить природним чином – дивовижні сплески фантазії. Передбачається, що дитячі фантазійні польоти злітають до школи, а інші життєві вимоги змушують дітей спускатися на Землю.Тем не менше, деякі дослідники називають дитячу гру в жанрі фентезі, яка обертається навколо вигаданих персонажів і обстановки, що не має відношення до повсякденного життя дітей або майже не пов’язаної з нею – сильно переоціненою.

Ці дослідники стверджують, що по крайней мере, з того віку, коли вони починають говорити, діти жадають можливості допомогти батькам у практичних завданнях і навчитися бути корисними членами своєї культури.

Нові результати підтверджують думку, що діти більше орієнтовані на допомогу, ніж на фантазії. Вчені говорять, що дошкільнята швидше будуть виконувати реальні дії, такі як нарізка овочів або годування дитини, ніж прикидатися, що роблять те ж саме.

Дітям подобається робити реальні речі, тому що вони хочуть грати роль у реальному світі

Діти часто говорили, що їм подобаються реальні заняття з практичних причин, наприклад, бажання навчитися годувати дітей, щоб допомогти мамі.

Практичні заняття також отримали схвалення за те, що вони були особливо веселими або новими.

«Я ніколи не розмовляв по справжньому телефону», – пояснив один дитина. Причини вибору удаваних дій полягали в тому, що вони бояться реальної діяльності або люблять прикидатися.

У попередньому подальшому дослідженні, 16 дівчаток і хлопчиків у віці від 3 до 6 років вибирали між грою з 10 реальними предметами, такими як мікроскоп, або іграшкові версії тих же предметів.

Протягом 10-хвилинних ігрових періодів діти проводили в середньому вдвічі більше часу зі справжніми предметами.

Це перевагу реальних речей зростала з віком. Трирічні діти проводили майже однаковий час, граючи зі справжніми і удаваними предметами, але діти старшого віку сильно воліли реальність.

Результати показують, що діти хочуть і потребують реальному досвіді, каже психолог Талія Гольдштейн з Університету Джорджа Мейсона в Ферфаксі, штат Вірджинія.

«Сучасні визначення дитинства занадто далеко зайшли до думки, що маленькі діти повинні жити в світі фантазії і магії», – говорить вона.

Але удавана гра, в тому числі ігри в жанрі фентезі, як і раніше має значення для стимулювання соціального та емоційного зростання молодих людей.

Після участі в 24 ігрових сесіях 4- і 5-річні діти були перевірені на співпереживання і інші соціальні навички.

Ті, хто грав в драматичні гри з облудою (наприклад, супергерой, тварина або шеф-кухар), були сильнішими засмучені, ніж діти, які грали з кубиками або читали розповіді.

Дослідники запропонували, що гра в удавані гри дозволила дітям приборкати страждання.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Ці молитви допоможуть вам в скрутну хвилину

Нагадаємо, Лілія – завод чистого повітря, що привертає любов і щастя

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.