Жести рук можуть зробити вас більш харизматичним

Наступного разу, коли ви будете дивитися виступ або політичний виступ, уважно подивіться на рухи рук спікера.

Дослідження ораторів показують, що жести рук можуть сильно змінити ваше сприйняття.

Наступного разу, коли ви будете дивитися виступ або політичний виступ, уважно подивіться на рухи рук спікера. Рух повільне або енергійне? Вони тонкі або великі? І як в основному рухаються руки – вертикально або горизонтально?

Добре відомо, що невербальні сигнали можуть мати більший вплив на спосіб отримання повідомлення, ніж самі вимовлені слова. Як недавно з’ясувала BBC Capital, більш глибокий голос, наприклад, збільшує сприйняття влади – і це навіть, схоже, впливає на доходи генерального директора і на те, як довго вони залишаються в компанії.

Жести рук можуть навіть змінити сприйняття людьми вашого фізичного зростання – ви будете здаватися на кілька сантиметрів вище або нижче.

У серії недавніх досліджень Маркуса Коппенштайнера з Віденського університету вивчається, як люди розмовляють руками, і отримані чудові результати. Навіть якщо взяти до уваги всі інші фактори, жести рук сигналізують про важливі елементи вашої особистості, таких як екстраверсія і домінування. Вони навіть можуть змінити уявлення людей про ваше фізичне зростання, змушуючи вас здаватися на кілька дюймів вище або нижче.

Психолог з Гарварда Емі Кадді допомогла популяризувати ідею «пози сили» (Джерело: Getty Images)

Психолог з Гарварда Емі Кадді допомогла популяризувати ідею «пози сили» (Джерело: Getty Images)

Висновки Коппенштайнера нагадують знамените дослідження «силових поз» – стратегії, наприклад, стоячи, як Супержінка, з руками на стегнах і широко розставленими ногами. Вважається, що ці невеликі жести впевненості викликають зворотний зв’язок в мозок, змушуючи людей відчувати себе більш напористими перед публічними виступами.

За словами професора Гарвардського університету Емі Кадді, яка провела багато з цих досліджень, «ви вдаєте, поки не досягнете успіху».

 ""

Дослідження Кадді зазнало критики з деякими серйозними сумнівами в вірогідністі результатів, але недавні дослідження показують, що пози влади дійсно сильно впливають на самооцінку людей.

Однак є деякі важливі відмінності від нового дослідження. Силові пози в першу чергу призначені для виконання наодинці, щоб підвищити впевненість перед зустріччю – і вони в основному статичні, а не плавні рухи.

На відміну від цього, дослідження Коппенштайнера вивчає руху рук говорять під час розмови та те, як це впливає на сприйняття оточення. У типовому дослідженні він знімав реальні відеозаписи виступів політиків, а потім перетворював їх в анімовані фігурки з паличок, щоб заважають чинники, такі як вираз обличчя, більше не було видно.

Потім учасників попросили оцінити німі анімаційні фільми з певних особистісних якостей.

Хоча деякі риси характеру, такі як свідомість, здавалося, було важко розрізнити по жестах рук, інші були чітко видні. Екстраверсія, наприклад, виявилася більшою пов’язана з рухами рук в цілому, перемежованими лише короткими періодами нерухомості.

Екстраверсія, схоже, пов’язана з великою кількістю рухів рук в цілому, перемежованими лише короткими періодами нерухомості.

Тим часом сприйняття авторитету, мабуть, виходило зі шкали вертикальних рухів – від рівня кафедри, скажімо, до рівня плечей. Людей, які регулярно роблять такі експансивні жести, зазвичай оцінюють як менш приємних, але більш що домінує. «Це дуже послідовний результат у багатьох моїх статтях», – каже Коппенштайнер.

В одній особливо дивовижній статті 2015 року Коппенштайнер виявив, що ці рейтинги особистості, засновані виключно на безмовних анімаціях чоловічків-паличок, можуть передбачити кількість оплесків, які політики фактично отримали в реальних речах, з яких були взяті ці анімації.

Однак в цьому була проблема, оскільки цей рейтинг також передбачав, чи були перервані спроби політиків, припускаючи, що жести домінування можуть бути сприйняті як позитивні або негативні залежно від контексту.

Можливо, в невідповідних обставинах жести домінування можна також розглядати як зарозумілі, агресивні або владні.

Високі історії

Крім зміни домінування сприйняття, широкі вертикальні рухи руки також змінили оцінку фізичного зростання говорить. «Людей найбільше вразила реальна висота фігурок з паличок, але якщо вони енергійно рухали руками вгору і вниз і з великою кількістю широких рухів рук, ви, здається, вважалися вище ростом», – говорить він.

Точний психологічний механізм незрозумілий. Оскільки попередні дослідження показали, що більш високі люди природним чином вважаються кращими лідерами, цілком можливо, що рухи створюють свого роду візуальну ілюзію для збільшення вашого сприйманого зростання, а потім це сприяє сприйняттю більшого домінування. Але це могло також працювати у зворотному напрямку: посилення домінування призводить до зміни сприйняття висоти.

«Ми знаємо, що люди, що займають високі посади, вважаються більш високими», – каже Коппенштайнер. Як він відзначає, люди часто переоцінюють зростання Тома Круза, і хоча це може бути пов’язано з умілою роботою оператора, це також може відбуватися через те, як він висловлює свою впевненість.

Найуспішніші відеоролики TED talk містять майже вдвічі більше жестів руками

Результати Коппенштайнера, здавалося б, підтверджують висновки менш формальних досліджень. Автор і інструктор по мові тіла Ванесса Ван Едвардс, наприклад, проаналізувала сотні виступів на TED, щоб зрозуміти, чому одні виступи стають вірусними, а інші знижуються без особливого інтересу – навіть коли вони стосуються в цілому схожих тим, передаючи однаково привабливі повідомлення. Вона виявила, що найуспішніші відеоролики містять майже вдвічі більше жестів руками (465 проти 272). І, згідно з дослідженням Коппенштайнера, кількість експансивних жестів також пророкувало оцінку глядачами харизми і компетентності ораторів.

Варто підкреслити, що Коппенштайнер ще не перевірив, чи можуть люди імітувати ці експансивні жести, щоб змінити своє сприйняття. Проте він підозрює, що багато людей роблять щось навмисне, хоча для одних типів особистості це може бути простіше, ніж для інших. «Ви можете виробляти у людей певну поведінку, певні результати та враження, але є обмеження», – говорить він.

З огляду на, що публічні виступи незмінно вважаються нашою найбільшою фобією, будь-який невеликий рада щодо поліпшення досвіду може дати невеликий приплив впевненості, що напевно буде вітатися багатьма людьми. Дозвольте вашим рукам говорити, і ви можете просто виявити, що слова самі про себе подбають.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.