10 способів визначити свої таланти і використовувати їх

Визначте свої таланти та почніть використовувати їх прямо зараз, слідуючи цим десяти простих порад.

Так ти застряг, а? Ласкаво просимо в натовп. У зв’язку з постійним тиском з боку однолітків з боку соціальних мереж, які потребують позначити себе не більше ніж 140 символами, не дивно, що, то, ким ми є насправді, втрачається в безладді. Але як тільки ми підемо від цих світяться екранів осіб, що створюють ідентичність, як нам вирішити, в чому наші сильні сторони і як їх використовувати? Визначте свої таланти та почніть використовувати їх прямо зараз, слідуючи цим десяти простих порад:

1. Пройдіть особистісний тест.

Думаєте, ці тести – універсальний підхід? Подумай ще раз. Особистісні тести – це об’єктивний спосіб зрозуміти, що вас рухає. Індикатор типу Мейерса-Бріггса – популярний інструмент, який допомагає визначити закономірності у вашій, здавалося б, складної особистості. Як тільки ви дізнаєтеся, в яку категорію ви потрапляєте, ви зможете більш чітко бачити свої сильні та слабкі сторони в повсякденному житті. Використовуйте це у своїх інтересах, увійшовши на співбесіду, перше побачення або будь-яку іншу ситуацію з високими ставками та застосувавши свої недавно виявлені сильні сторони.

2. Знайдіть те, що змушує вас почувати себе сильним.

Чи були моменти, коли все здається легким? Ви знаєте, що у вас є відповідь або ви можете його знайти? Коли нас тягне до почуття легкості, це зазвичай говорить наш внутрішній розвідник талантів. Зверніть увагу, коли ви відчуваєте себе найсильніше, і створіть більше можливостей для цього. Якщо ви від природи добре ладите з дітьми, спробуйте попрацювати волонтером на позакласній програмі або доглянути за другом, якому потрібна невелика допомога. Нехай ваші сильні сторони будуть керувати вашим розкладом.

3. Знайдіть те, на що ви витрачаєте найбільше грошей.

Коли справа доходить до того, чого ми бажаємо, ми часто вкладаємо гроші туди, де ми говоримо. Використання простих і безкоштовних додатків, таких як Mint, для аналізу ваших фінансів – відмінний спосіб помітити, куди ви витрачаєте свої гроші. Коли ви прямуєте за зеленим, ви виявляєте, що цінуєте, і, швидше за все, у вас є талант до того, що ви цінуєте. Якщо ви повернетеся до своїх річним витратам і помітите, що ваші найбільші витрати – це заняття груповим фітнесом, які ви любите, використовуйте це як ознака свого атлетизму. Запишіться на автопробіг, спробуйте новий вид занять або просто дотримуйтеся здорового способу життя.

4. Запитайте своїх друзів, які у вас кращі та гірші якості.

Ви знаєте, що вони збираються бути гранично чесними. Але саме чудове в тому, щоб запитати кілька довірених друзів про ваших якостях, це те, що всі вони зазвичай говорять одне і те ж. Приємно чути, як різні люди бачать вас в одному світі, і це безперечно показник таланту. Використовуйте тут точку зору друзів, щоб працювати над тим, що ви хочете зробити краще. Ви співчутливі, але при цьому трохи балакучі? Використовуйте своє співчуття, щоб сповільнитися, дихати та дати іншим право розмовляти. Використовуйте свої природні таланти це може зажадати невеликої роботи.

5. Запитайте свою сім’ю, що ви любили в дитинстві.

 ""

Іноді люди, які знають нас найдовше, – це люди, які знають нас краще за все. Запитайте свою сім’ю, ніж ви раніше займалися в дитинстві – може бути, ви завжди грали один, з друзями, складали розповіді, писали, малювали, розігрували сцени, грали в бейсбол, читали книги. Швидше за все, це те, що ви все ще любите сьогодні, але деякі речі ми легко забуваємо, стаючи відповідальними, зрілими та серйозними дорослими. Сприймайте ці спогади як підказку, щоб знову зайнятися грою. Подивіться, скільки з вашого дитинства ви можете відтворити в дорослому житті, слідуючи своєму почуттю гри. Використання ваших талантів у відпочинку дає вашому мозку можливість грати, роблячи вас більш продуктивними у всіх інших сферах життя.

6. Напишіть в щоденнику.

Дозвольте своїм думкам перетікати на кілька сторінок щоранку і йдіть від них на весь день. Написання потоку свідомості може бути дуже ефективним для виявлення ваших талантів. Поверніться через тиждень і перечитайте свої сторінки. Ви помітите, що багато ваші думки повертаються до однієї головної ідеї. Зазвичай це талант чи бажання. Використовуйте свій лист, щоб знайти приховані відповіді. Що вам не вистачає? Чого ти хочеш? Які можливості ви хотіли б використовувати? Потім використовуйте свій щоденник, щоб скласти список своїх сильних сторін і список можливостей для постановки нових цілей, які відповідають цим сильним сторонам.

7. Шукайте талант в інших.

Іноді, надихаючись талантами інших, ми теж розуміємо, в чому ми хороші. Якщо ви письменник і читаєте щось, що абсолютно пов’язано з вашою душею, постарайтеся визначити, що саме освітило вас. І навпаки, якщо ви бачите талант в інших і відчуваєте заздрість (не хвилюйтеся, ми все це робимо), ви також можете використовувати це у своїх інтересах. Попросіть цю людину наставити вас, дати пораду або просто побалакати за кавою. Звернення до інших і їх талант відкриють можливості та зв’язку, допомагаючи вам визначити свої власні.

8. Підбивати підсумки своєї колекції книг / музики / фільмів.

ЗМІ, які ми споживаємо, багато говорять про те, що ми цінуємо, але те, чим ми володіємо, говорить щось більше. Це справжній виробник ідентичності. Я прекрасно розумію, яким книжкам читаю в метро, тому що знаю, що зовні ідентифікую щось приховане в собі під час ранкової поїздки на роботу. Перегляньте всі свої колекції, яка ідея викликає резонанс? Ймовірно, це те, що запалює ваш вогонь. Заглибитися в це, чи є угода, клас, семінар, на який ви могли б піти, щоб використовувати цей талант? Як ви можете спілкуватися з іншими людьми, яким подобається те ж, що і вам? Всі ці можливості ведуть до встановлення зв’язків і можливого налагодження контактів, так що продовжуйте розвивати свої таланти.

9. Пам’ятайте, за що вас дякували.

Коли люди за щось нам дякують, їм чимось допомогли. Зверніть увагу на те, за що вас регулярно дякують. Ти хороший слухач? Хороший вчитель? Хороший мотиватор? Все це таланти, навіть якщо вони здаються незначними. Пам’ятайте, що ваші таланти повинні служити не тільки іншим людям, але і вам. Якщо ви постійно проявляєте самовідданість, використовуйте свій талант опікуна, щоб подбати про себе. Знайте, що, віддаючи собі, ви підвищуєте свою здатність віддавати іншим.

10. Будьте відкриті для змін.

Знайте, що з віком наші смаки змінюються, а наші сильні сторони ростуть. Не дозволяйте собі розслаблятися, розповідаючи собі одну і ту ж історію знову і знову. Якщо ви скажете, що я не спортсмен, бо не займався спортом в старшій школі, ви не дасте своєму нинішньому «я» шанс виявити нові таланти. Бути відкритим для змін означає відмовитися від упереджених уявлень і чесно зануритися у світ навколо вас. Така відкритість приведе вас до відкриття нових талантів і допоможе підготуватися до розв’язання будь-яких проблем, які кидає вам життя.

Робіть справи швидше і краще!

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.