Ознаки депресії у собак

Виявляється, собаки можуть впадати в депресію з різних причин. Але як з'ясувати, що у вашого вихованця депресія?

Якщо у вас є собака, ви вже знаєте, що вона може висловлювати свої почуття, як це роблять люди. Це означає, що ваше маленьке щеня може ставати сумним і замкнутим, коли знаходиться в стресі, що може привести до депресії, якщо це буде тривати занадто довго.

Як дізнатися, що у вашої собаки депресія

«Собаки можуть впадати в депресію, якщо вони втратили члена сім’ї, дитина пішла в коледж або інша собака в будинку померла. Я часто бачу депресію у собак, сім’ї яких пережили розлучення», – говорить доктор Сара Очоа, доктор медичних наук, ветеринарний консультант кінологічної лабораторії.

Очоа додає, що собаки можуть дуже прив’язуватися до людей і іншим домашнім тваринам, тому, коли ці відносини змінюються, вони можуть проявляти ознаки депресії. Якщо ви думаєте, що ваша собака засмучена, ось ознаки, на які потрібно звернути увагу, і як допомогти їй вилікуватися.

Ваша собака втомилася

«Більшість собак, що знаходяться в депресивному стані, будуть більше лежати без діла і насправді не хочуть спілкуватися з іншими людьми в будинку», – говорить Очоа. Це може бути через їх вік, але якщо така поведінка почалася раптово чи пес занадто часто спить, тоді це може бути депресія. «Ви недавно змінили свій розпорядок дня? Спробуйте пограти зі своєю собакою, використовуючи її улюблену іграшку, або візьміть її на прогулянку. Свіже повітря приносить користь мозку», – каже Конрад Россоу, сертифікований дресирувальник собак з Шотландії.

Ви помітили зміни в апетиті

Сумні і в стресі собаки також можуть не хотіти їсти або пити. «Вони також можуть перестати їсти свою їжу, але будуть їсти їжу для людей», – каже Очоа. Отже, зверніть увагу на будь-які зміни в звичайному харчуванні і пристрастях. Вона додає: «Будь-яка зміна апетиту може бути ознакою депресії, але також може бути ознакою чогось ще, краще показати собаку ветеринару».

Ваше щеня ховається

Якщо ваш вихованець в депресії, він може більше ховатися. «Ви можете знайти його сонного під ліжком або в туалеті. Це загальна ознака, яка спостерігається у собак з депресією», – каже Очоа. Якщо він зникає або намагається замкнутися в незвичайних місцях будинку, він може відчувати стрес або смуток. Спробуйте пограти в гру або приділіть йому більше уваги, щоб він відчув себе щасливішим і розслабився.

Ваша собака не перестає лизати лапи

Коли собака в депресії, вона може лизати лапи. Чому? «Це заспокійливий метод для багатьох собак», – каже Очоа. Постійне вилизування і догляд – ознака того, що ваша собака намагається втішити себе. Россоу каже: «Робити це занадто часто – значить, це стає звичкою. Якщо ви виключили будь-які проблеми зі здоров’ям, я б рекомендувала повернути вашу собаку до рутини і пограти з нею в ігри, щоб стимулювати її розум».

Вони не хочуть грати або гуляти

Пригнічені собаки можуть раптово перестати гуляти. Вони можуть не підстрибувати, коли ви берете їх на повідку, не бігтидо дверей або не реагувати, коли ви намагаєтеся змусити їх прогулятися, каже Штеффі Тротт, професійний дресирувальник собак. Вона каже: «У собак, що знаходяться в депресії, зазвичай знижується почуття збудження і щастя, і це може проявлятися в їх відмову від прогулянки».

Депресія у собак
Депресія у собак

Схожі статті

До чого ж він смачний. Ефектний салат “Принц” на святковий стіл: гості так і не відгадали, з чого він

Салат за цим рецептом виходить дуже смачним, ніжним і ситним. Він ідеально впишеться у ваш святковий стіл і гарантовано сподобається усім гостям та членам родини.

Беру крабові палички та сирок. Цей закусочний рулет готую не тільки на свята: і ніякого лаваша не треба

Порадуйте своїх близьких смачною закускою з плавлених сирів, крабових паличок та яєць. Така смакота не може не сподобатися, тому швидше записуйте собі рецепт!

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.