Доктор Комаровський назвав причини, за якими дітей важливо годувати грудьми, і назвав можливі наслідки відмови

Педіатр Євген Комаровський веде Інстаграм-блог, де розповідає про корисні радах для молодих батьків.

Він зачіпає такі важливі теми, як щеплення для дітей, симптоми різних хвороб, чи можна дітям спати на подушці, як вибирати лікаря, що робити, якщо в дихальні шляхи потрапило чужорідне тіло. Цього разу він вирішив нагадати молодим мамам про важливість грудного вигодовування, адже це невід’ємний фактор в передачі малюкові від матері її мікрофлори і корисних бактерій.

На думку Євгена Комаровського, грудне вигодовування – це правило, яким бездоганно повинні слідувати всі мами. Склад грудного молока змінюється з віком дитини і повністю відповідає потребам малюка в білках, жирах, вуглеводах, вітамінах, мінеральних речовини і мікроелементи.

“Завдяки грудному вигодовуванню мама ділиться з малюком імунітетом, тому що в грудному молоці є імуноглобуліни, що захищають малюка від інфекції. При виборі соски, звертайте увагу на її форму. Тільки соски ортодонтической асиметричної форми повторюють сосок материнських грудей, коли він знаходиться у роті малюка під час годування. При годуванні дитина не відчує різниці і перехід від ГВ до пляшки і назад до ГВ залишиться непомітним “, – пише головний педіатр країни.

У нього в Інстаграм-профілі є багато корисних порад.

Схожі статті

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.

Нічого смачнішого не їла. Пісний торт “Наполеон” на воді готую на замовлення вже 3 рік: хрусткий і ніжний

Навіть під час посту можна поласувати солоденьким досхочу. Причому випічку робитимемо без молочних продуктів. Таким чином удасться приготувати навіть торт "Наполеон".

Якщо у вас є 1 яйце і 1 яблуко, приготуйте цей рецепт за 5 хвилин: неймовірно смачні пончики – ніжні і пухкі

Ви закохаєтесь у ці яблучні пончики вже після першого відкушеного шматочка. Вони дуже ніжні, м'які і в міру солодкі. Готуються ці смаколики швидко і з доступних продуктів.