Як без зусиль очистити ванну кімнату, щоб вона сяяла чистотою

Треба навести порядок у ванній, але не хочеться витрачати багато грошей і сил? Тоді наші поради вам припадуть до душі.

Прибираємо вапняний наліт

У ванній поява нальоту неминуча. Щоб позбутися від цієї неприємності не потрібно купувати дорогу побутову хімію. Все що вам потрібно – лимонний сік. Збризніть змішувачі та душову лійку лимонним соком і дайте постояти кілька хвилин, перш ніж сполоснути їх.

Щоб видалити накип з лійки душа, ви також можете відкрутити її від тримача і занурити в ємність з білим оцтом на ніч.

Очищаємо плитку

Щоб зробити це швидко і ефективно – змішайте миючий засіб з гарячою водою і залийте в розпилювач. Нанесіть розчин на настінну плитку або підлогу у ванній і залиште на дві-три години. Після закінчення цього часу протріть поверхню губкою і змийте.

Стираємо фіранку для душу

Ви можете легко її очистити просто змішавши воду з милом. Відчепіть фіранку і протріть її губкою, змоченою в цій суміші. Якщо вона сильно брудна, можете протерти її щіткою з білим оцтом, щоб також видалити цвіль. Потім покладіть в пральну машину при 30 градусах.

Видаляємо цвіль зі швів плитки

Немає нічого простішого, ніж видалити непривабливі чорні сліди цвілі на стиках плитки для ванної кімнати. Змішайте з водою харчову соду, протріть цією сумішшю почорнілі шви зубною щіткою і залиште на годину. Потім змийте. Щоб відновити білизну швів після їх очищення, використовуйте ватний тампон, просочений перекисом водню або половину лимона з крупною сіллю.

Або, як варіант, використовуйте білизну, яка теж добре справляється з цвіллю.

Прибираємо без проблем
Прибираємо без проблем

Усуваємо неприємні запахи з труб у ванній кімнаті

Оцет – ідеальний спосіб боротьби з неприємними запахами в трубах. Можна залити в усі труби. Цей чудо-засіб усуне неприємні запахи з додатковою перевагою дезінфекції.

Примусьте крани сяяти

На жаль, крани є неминучим джерелом бактерій і нальоту. Тому рекомендується регулярно чистити їх і дезінфікувати. Для цього натріть крани половинкою лимона. Лимон допоможе їм не тільки ретельно очистити їх, а й надати їм блиск. Для видалення стійких слідів вапна використовуйте білий оцет.

Чисті дзеркала і вікна

Існує кілька бабусиних порад з очищення та видалення слідів на дзеркалах і вікнах у ванній. Перший – спочатку протерти поверхні вологою ганчіркою, а потім натерти їх газетою. Інший трюк вимагає використання суміші води і білого оцту, рідини для миття посуду або лимонного соку. Окропити дзеркала і вікна однієї з цих сумішей, протріть губкою і протріть чистою тканиною.

Робимо ванну ідеально чистою
Робимо ванну ідеально чистою

Схожі статті

Про олів’є і шубу давно забула, бо знайшла смачну заміну: салат з найпростіших продуктів. Зникне за хвилину!

Простий рецепт салату з куркою та картоплею затьмарить класичний олів'є і стане прикрасою святкового столу. А для приготування знадобляться найпростіші продукти.

Ідеальне тісто без опари: для піци, пиріжків і булочок: розкриваю секрет, що любить тісто, яке не черствіє

Домашня випічка дуже різноманітна, майже на кожній кухні готують булочки, пиріжки, піцу, пироги. Все це можна приготувати з одного універсального тіста без опари. Рецепт у нашій статті.

Онуки називають їх сандвічами, але я готую “накладанці”: ці бутерброди з фаршем улітають під чисту до крихти

Якщо немає часу не приготування пиріжків, можна обійтися простим рішенням – зробити накладанці. Це такі гарячі бутерброди з м'ясним фаршем. Їх ще можна назвати сандвічами.