Боремося з паразитами на кухні: як позбутися від харчової молі

Перебираючи крупи, або набираючи борошно ви помітили неприємні грудочки, або метеликів? Що це за комахи і як від них позбавитися - чіайте далі.

Що це за комахи?

Це харчова міль, маленькі метелики, схожі на швейну мыль. Вони поглинають все, що знаходять на вашій кухні, але в основному борошно і солодкі продукти, такі як крупи, макарони, шоколад, печиво тощо

Звідки береться харчова міль?

Метелики застрягли у вигляді кокона на коробках з їжею, куплених в продуктовому магазині, які ви приносите додому, не усвідомлюючи цього.

Репродуктивний цикл у цих тваринок дуже швидкий. Під коконом самка відклала близько 200 яєць, з яких через три-чотири дні утворюються личинки. В кінці місяця ці личинки перетворюються в метеликів, і коли їх запліднюють, вони починають по черзі відкладати яйця. З цього моменту це зараження, бо, якщо їм потрібно годувати себе, вони будуть розмножуватися з “високою швидкістю”.

Чи отруйна харчова міль?

Харчова міль зовсім не токсична. Ці крихітні черв’яки не є небезпечними для здоров’я. Поїдання харчового метелика викличе блювоту, але не більше того.

Але будь-яке зараження неприпустиме і викликає стрес. Якщо ви зазвичай дбаєте про чистоту, ви не зможете винести таку ситуацію на своїй кухні. Готуючи сніданок, ви можете раптово виявити, що вони жують вашу їжу і сновигають на вашому столі. Це не найприємніше видовище для господині.

Як назавжди позбутися від харчової молі?

По-перше, купуючи їжу, перевірте ємність з усіх боків, щоб переконатися, що в ній не застрягли кокони.

Викиньте будь-яку відкриту коробку і зберігайте все в герметично закритому пакеті для сміття.

Опустоште всі шафи, пропилесосьте їх і ретельно вимийте полки до кожного куточка і щілини, використовуючи відбілювач. Також будьте обережні в шафах, ящиках для посуду і сміттєвих баках.

Зробіть те ж саме з несподіваними приладами, такими як кухонний комбайн і тостер. Не забудьте про домашню макаронну машину, яка є улюбленим місцем для личинок харчової молі. Оскільки її нелегко очистити після використання, можливо, залишилися залишки борошна і яєць. Після кожного використання проводьте щіткою з жорсткою щетиною по ножах і роликам приладу.

На ринку є пароочищувачі, які дуже ефективні для такого прибирання. Ви також можете використовувати його у ванній, використовуючи мінімум засобів для чищення; це дає приголомшливі результати.

Можна використовувати інсектицидний спрей або пастки для молі, покриті клеєм, щоб запобігти їх розмноження.

Для більш екологічного рішення пам’ятайте, що деякі запахи відлякують цих комах. Гвоздика, м’ята і лимонник, розміщені в стратегічно важливих місцях, будуть тримати цих черв’яків подалі. Ці спеції також можна використовувати у вигляді ефірних олій, змішаних з невеликою кількістю води, які можна розпорошувати по всій кухні.

Відтепер, перш ніж ставити все на місце, краще зберігати продукти в герметичних контейнерах; таким чином ви обмежите проникнення харчових личинок в солодкі та борошняні продукти.

Харчова моль
Харчова моль

Схожі статті

“Юристи вже працюють”: Ольга Фреймут прояснила ситуацію з некоректним коментарем щодо чоловіків в Україні

Телеведуча та журналістка Оля Фреймут потрапила у скандал, начебто звинувативши українських чоловіків в небажанні захищати країну. Сама знаменитість стверджує, що ці слова – брехня. 

Рецепт мама принесла з гостей: беру найдешевший фарш, але ж ой як смачно виходить. Про котлети чути не хочу

Що можна приготувати з фаршу? Звичайні котлети вже набридли, а сильно заморочуватися не хочеться. Сьогодні ми підготували рецепт, який чудово підходить для таких моментів.

Для млинців та оладок готую чудове тісто “Все по 1”: рецепт навіть записувати не треба – легко запам’ятати

Млинці та оладки – ідеальний сніданок на всі випадки життя. З цим універсальним тістом ви зможете готувати як тонкі, так і товсті млинці і навіть пишні оладки.