Топ помилок, через які ми набираємо вагу у свята

Новорічні свята безумовно найнебезпечніший період з точки зору спокус і набору ваги. Ми зібрали 8 помилок, які здійснюємо під час свят через які набираємо кілька зайвих кілограмів.

1. Говорити поруч з буфетом

Шведський стіл часто буває дуже привабливим. Стає дуже легко взяти з однієї тарілки, а потім з іншої особливо коли говориш з кимось.

Невелика порада: просто відійдіть. Підіть і сядьте, щоб спробувати вміст тарілки. Таким чином, ми не їмо автоматично, не усвідомлюючи, скільки їжі ми підносимо до рота.

2. Занадто багато спиртного

Новий рік – це час, коли ви можете прокинутися, щоб випити пляшку пива, відкрити пляшку вина за вечерею і зібрати чарки від горілки наступного вечора.

Порада: для кожного напою випивайте склянку води. Пам’ятайте, що питво натщесерце стимулює апетит. Уникайте міцних спиртів, у них багато калорій. Замість цього виберіть шампанське або сидр. Якщо сили на вашому боці, обмежте аперитив коктейлем, а трапезу двома келихами вина.

3. Пропуск прийому їжі

Відсутність їжі протягом дня не дає необмеженого доступу до вечері. Було б здорово, але, на жаль, це не так! Просто ввечері ви  будете намагатися впихнути в себе більше, що загрожує тяжкістю в шлунку, здуттям, а то і чим гірше. Організм переходить в режим виживання, що викликає уповільнення метаболізму.

Результат: ви накопичуєте більше калорій, ніж якби ви не голодували. Замість цього виберіть три збалансованих прийоми їжі і перекус між прийомами їжі. Так ви не будете зголоднілими, коли прийде час сісти за вечерю.

4. Занадто багато хлібу

У свята на столі завжди є тарілка зі звичайним хлібом, хлібом з маслом, та ще й бутерброди. А це все дуже калорійне.

Ми їх смакуємо, але в малих дозах!

5. Залити все майонезом

Ми всі звикли заправляти салати майонезом, а на святковому столі таких салатів не один і не два. Намагайтеся їсти їх в невеликих кількостях.

6. Занадто багато десертів

Ні для кого не дивно: десерти калорійні. Рішення, однак, не в тому, щоб позбавляти себе, часто це тільки погіршує ситуацію. Дозвольте собі насолодитися десертами, але тільки невеликими порціями.

7. Багато їжі на тарілці

Ми не кладемо собі на тарілку гору їжі. У святкові дні ми повинні дотримуватися тієї ж кількості, як і в звичайні. Краще покладіть трохи, адже завжди можна додати вподобане блюдо.

8. Позбавляти себе смачненького

Контроль над харчуванням не означає відмовляти собі у всьому. Насильство над собою, відмовившись спробувати смачних святкових страв, не допоможе в довгостроковій перспективі, а тільки зіпсує настрій. Замість цього виберіть те, що ви дійсно хочете з’їсти і спробуйте, тільки невеликими порціями.

новорічне застілля
Новорічне застілля

Схожі статті

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!

Ірина Білик допомогла: Катя Осадча під пісню “Нова” дефілювала, а Юрій Горбунов круто змінив життя

Пісня Ірини Білик "Нова" для Каті Осадчої та Юрія Горбунова має неабияке важливе значення. Її прем'єрне виконання вплинуло на життя обох зірок, які тоді ще й гадки не мали, що стануть подружжям.