Що робити при задишці? Комаровський дав поради хворим Ковідом

Відомий в Україні доктор Євген Комаровський в черговий раз опублікував цікавий пост про те, що потрібно робити, якщо у вас діагностували коронавірусну інфекцію і ви відчуваєте задишку.

Найвідоміший доктор України говорить, що під час коронавирусной інфекції найбільше уражається задня частина легких. Саме тому спати рекомендовано не на спині, а на животі. Це ж правило відмінно діє і при складній формі коронавируса, і при середній, і при легкої.

“Коли у людини коронавірус у важкій формі, то один з найефективніших способів активізації повітрообміну в легких – положення на животі.

Вірус вражає задні відділи легенів і коли людина лежить на животі, то в цих відділах, найбільш запалених, активізується повітрообмін

Це покращує стан людини, причому значно “, – сказав лікар Комаровський.

Раніше доктор Комаровський розповідав, що паніка навколо китайської інфекції більш небезпечна, ніж сама інфекція.

Саме тому доктор Комаровський рекомендує прислухатися тільки до висококваліфікованим радам від лікарів і моніторити сайт Міністерства охорони здоров’я України.

Саме на сайті Міністерства можна дізнатися достовірну інформацію про можливі симптомах хвороби, а також отримати контакти і номери телефонів гарячих ліній, куди можна звернутися за консультацією, якщо у вас є підозра, що ви заразилися.

Зараз, поки в Україні не ввели повний “Lock Down “, ризик захворіти коронавірусів залишається досить великим. Тому доктор Комаровський переконливо просить своїх прихильників і передплатників в соціальних мережах дотримуватися загальноприйнятих норм захисту: користуватися масками, рукавичками, а також мити руки після повернення з громадських місць.

Без потреби доктор Комаровський просить не залишати свій будинок, а також подбати про людей старшого покоління, яке найбільше вразливі перед китайською хворобою.

Про практику доктора Комаровського, а також про його освіту і життєвої історії ви можете дізнатися на нашому youtube-каналі “1 хвилина “. Ми приготували цілий спеціальний сюжет, присвячений доктору Євгену Олеговичу Комаровскому. Переглянути його Ви можете по посиланню нижче.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.