Приховані можливості індикаторної викрутки, про які ви, можливо, не знали

Іноді інструменти, які є у нас вдома мають набагато більше функцій, ніж ми припускаємо. Індикаторна викрутка - яскравий тому приклад.

У багатьох з нас вдома можна виявити такий інструмент, як індикаторна викрутка. Це досить корисна річ в господарстві, з її допомогою можна перевірити, чи є напруга в приладі, чи ні.

Усередині викрутки знаходиться діод, якщо цей діод загоряється, коли ми торкаємося жалом викрутки до проводів, або приладу значить є напруга, в іншому випадку – саме час шукати неполадки. Але варто зазначити, що можливості нашої індикаторної викрутки набагато більше, ніж ми можемо подумати.

Починаємо роботу

Перш ніж починати перевірку приладів, або проводів, варто перевірити, чи в робочому стані сама індикаторна викрутка. Для цього можна доторкнутися нею до мережевого фільтру, або ж розетки, а заодно і з’ясувати де в розетці знаходиться фаза, а де нуль. У тому отворі, де лампочка загорілася знаходиться фаза. Але працюйте акуратно і не торкайтеся верхньої частини інструменту. Оскільки якщо ви це зробите, то індикатор буде світитися в обох отворах і визначити фазу у вас не вийде.

Додаткові можливості інструменту

Крім своєї стандартної функції, ця викрутка може виконувати ще цілий ряд завдань.

1. Перевірити на справність лампу розжарювання.
Якщо вам треба швидко визначити, чи робоча лампочка, то не обов’язково вкручувати її в світильник. Обхопіть цоколь лампочки рукою, а потім доторкніться індикаторною викруткою (при цьому поставте палець на контакт у верхній частині викрутки) до центрального контакту на лампочку, якщо лампочка справна – індикатор засвітиться.

Але, варто зазначити, що це далеко не 100% метод, оскільки якщо лампочка розгерметизувалася, то вона світитися не буде, хоча ланцюг буде в повному порядку.

2. Перевірити наявність напруги на ізольованому проводі.
Якщо раптом під час ремонту, ви виявляєте незрозумілий провід, то перш ніж його чіпати, провід треба обов’язково перевірити. Для цього ми знову звернемося до викрутки. Тільки на цей раз беремо пальцями не за верхню частину викрутки, а безпосередньо за саме жало, потім верхньою ізольованою частиною з металевим п’ятачком торкаємося ізоляції проводу, при цьому сам провід може навіть перебувати під штукатуркою. Якщо там є напруга, то викрутка це обов’язково покаже.

3. Перевірити, чи заземлені побутові прилади. Увімкніть електричний прилад в мережу і доторкніться до нього викруткою. Якщо індикатор загорівся, то це означає, що заземлення немає.

 "Індикаторна

Схожі статті

Чомусь майже ніхто так не готує гречку, а дарма: вдвічі смачніше, ніж всі звикли. Моя вдала імпровізація

Гречка має дуже своєрідний насичений смак і ця крупа "самостійна", але це не значить, що з нею не можна експериментувати. Цей рецепт саме на такий випадок.

Подружка приїхала з Грузії і навчила, як зробити хачапурі за 5 хвилин: без замішування тіста. Вже на досвіді

Приготувати хачапурі можна у найкоротші терміни, якщо взяти листкове тісто та сир сулугуні. Виходить справжня смакота, від якої неможливо відірватися. За 5 хвилин підготуєте, за 15 спечеться.

Борошно, какао і вода. “Божевільний” шоколадний пиріг за копійки без яєць і молока – дуже пухкий і вологий

Цей шоколадний пиріг виходить настільки смачним, що важко повірити, що він пісний і не має у своєму складі ні яєць, ні масла, ні молока. Пиріг виходить пухким, ніжним і не сухим.