7 звичок правильного харчування, які допоможуть схуднути раз і назавжди

Багато людей раз хоча б раз у своєму житті замислювалися про те, щоб трохи схуднути і привести своє тіло в форму.

Можливо, ви знаєте, що 80% вашого статури залежать саме від раціону харчування, а не від того, скільки разів Ви ходите в спортивний зал.

Природно, спорт – це теж дуже важливо, і без нього не буде гарного пружного тіла. Але левову частку в схудненні грає саме коректний раціон. Сьогодні ми розповімо вам про сім звички в харчуванні, які допоможуть не тільки швидко схуднути, але і поліпшити своє здоров’я.

Правила правильного харчування
Правила правильного харчування

Вода всьому голова

Спробуйте три тижні щоранку пити велику чашку води. Це допоможе вивести зайву рідину з організму і поліпшить ваш метаболізм.

Читайте склад

Читати складу будь-якого продукту, який ви купуєте в супермаркеті, – це критично важливо. Адже не завжди те, що пишуть на лицьовій стороні коробки або упаковки, збігається з тим, що він насправді виробник кладе до складу. А іноді склад може бути такою, небезпечне що його навіть ризиковано є.

Менше термічної обробки

Чим менше ви обробляли свої продукти перед харчуванням, тим більше вони корисні і краще впливають на метаболізм. А ще, продукти в необробленому вигляді краще засвоюються організмом і перетравлюються.

Не їжте перед тренуваннями

Дійсно, їсти перед тренуваннями потрібно за 2-3 години. Для того, щоб їжа переварити ще перед заняттями спортом, краще не їсти жирну, солону або гостру їжу.

Ніякої їжі на ніч

Напевно, ви чули стереотип про те, що не можна їсти після шостої вечора? Це все тільки міф, адже за фактом їсти після шостої можна, але за умови, якщо ви лягаєте спати не раніше 12:00 ночі.

Якщо ви вже плануєте лягти спати о 21:00, то їсти потрібно десь о 17:00. Це потрібно для того, щоб перед сном ваш організм встигав перетравити всі отримані продукти.

Намагайтеся їсти менше мучного

Борошняне не тільки негативно впливає на вашу фігуру, а ще й псує шлунок. Звичайно, раз на місяць у свята можна дозволити собі бабусині пиріжки або мамин пиріг, але не варто з цим перестаратися.

Їжте тільки тоді, коли відчуваєте голод

Правила правильного харчування
Правила правильного харчування

Прийом їжі повинен бути систематичним. Для організму дуже погано, коли ви в один день снідаєте о 6:00 ранку, а в інший день снідайте о 10:00 ранку. Чи дотримуєтеся приблизно одного розкладу. Однак, якщо ви відчуваєте що пора їсти за графіком, але не голодні, відкладіть свій прийом їжі.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.