Повертаємо до життя старі кухонні рушники, стовідсотковий результат

Кухонні рушники - незамінна річ у господинь. Але вони часто брудняться і звичайного прання може не вистачити. Ми зібрали для вас найкращі поради з чищення рушників.

використовуйте сіль

Вам знадобиться миска з теплою водою, наповнена сіллю. Розмішайте воду, покладіть усередину брудні рушники. Залежно від того, наскільки вони брудні, їм потрібно довше залишатися всередині. Іноді досить залишити в розчині годину-дві, а іноді – на ніч. Потім вимийте їх звичайним способом.

Харчова сода

Харчова сода – відмінний помічник у видаленні жирних плям. Є два способи допомогти вам в цьому процесі. Перший спосіб – прокип’ятити рушники з додаванням харчової соди (5 ложок соди на 5 літрів води).

Інший спосіб – наповнити миску гарячої води, додати трохи харчової соди і покласти рушники, щоб вони полежали в цій суміші кілька годин. Потім ви можете випрати їх у пральній машинці.

Оцет

Якщо ви помітили, що на рушниках з’явилася цвіль, їх слід попрати звичайним способом, а потім прополоскати в суміші води з оцтом. За колір не турбуйтеся, оцет нешкідливий.

Інші комбінації з відбілювачем і порошком

Перший варіант

Вам знадобиться:

  • велика каструля з водою;
  • 2 чайні ложки соняшникової олії;
  • 4 великі ложки відбілювача;
  • півсклянки будь-якого прального порошку.

Розігрійте каструлю з водою до кипіння, зніміть з плити, налийте олію, потім відбілювач і пральний порошок. Коли всі інгредієнти змішані, занурте брудні рушники і дайте воді охолонути. Потім помістіть рушники в чисту воду на кілька годин. За допомогою цього методу ви видалите бруд, не кип’ятячи їх.

Другий варіант

Візьміть каструлю і налийте в неї воду з додаванням засобу для миття посуду. Дайте воді закипіти, а після цього покладіть рушники в теплу воду і замочіть в цій суміші на 15-20 хвилин. Після цього сміливо періть їх в пральній машині як завжди.

Третій варіант

Якщо ваші рушники забруднені до невпізнання, найбільш ефективним рішенням буде суміш відбілювача і соди, в якій ваші рушники повинні стояти ніч. Суміш має різкий і неприємний запах, тому її найкраще залишати на відкритому повітрі. Після цього добре б випрати в машинці при високій температурі.

Тримаємо рушники в чітстоте
Тримаємо рушники в чітстоте

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.