Практичні поради як прибрати неприємний запах в холодильнику: це дуже просто

Холодильник просто можна вичистити та продезінфікувати. Так що, якщо ваш холодильник чистий, а продукти свіжі, неприємного запаху бути не повинно.

Холодильники трояндами не пахнуть. Більшість холодильників погано пахнуть всередині, але і більшість з них не погано пахне. У холодильнику не повинно бути внутрішнього запаху. Можливо, слабкий запах ваших інгредієнтів, сирих овочів і улюблених спецій, але не повинно бути запаху старої їжі або цвілі. Якщо в холодильнику з’явився неприємний запах, від нього можна позбутися.

Холодильник просто пластик і метал. Його можна вичистити та продезінфікувати. Так що, якщо ваш холодильник чистий, а продукти свіжі, неприємного запаху бути не повинно. Все ще не відчуваєте запаху? Тоді все, що не чисте, ховається за кришкою або всередині прихованих частин холодильника. Ми допоможемо вам знайти та усунути всі можливі джерела неприємного запаху у вашому холодильнику.

1) Спорожніть холодильник і протріть його.

Перший крок – подбати про все, що ви бачите. Для початку вийміть все з холодильника і протріть кожну поверхню теплою водою з милом. Використовуйте губку, а не тільки виндекс і папір, щоб очистити внутрішню частину холодильника.

Зробіть все можливе. Вийміть полиці та очистить їх з усіх боків. Вийміть ящики та протріть їх, при необхідності замочивши. Очистить місця, де були ящики, прорізи та доріжки, які можуть приховувати патьоки. Потім зробіть раунд з оцтом, протираючи білим оцтом всі поверхні, затишні куточки та щілини всередині холодильника. Оцет може знищити те, що зараз можуть вбити мило і вода.

2) Викиньте старі залишки

Проведіть аудит залишків і контейнерів для зберігання. Викиньте все, що старше двох тижнів, якщо тільки цей інгредієнт не зберігся. Викиньте всі залишки їжі, які ви не захочете їсти в наступні три дні. Перевірте дати на упакованих товари та переконайтеся, що всі відкриті пакети залишаються свіжими на момент обнюхування. Не дозволяйте собі зберігати все, що може створювати запах.

Якщо у вас є щось свіже, але ароматне, перекладіть його в щільно закритий контейнер, перш ніж знову покласти в холодильник.

3) Очистить харчові контейнери зовні

Перед тим, як знову наповнити холодильник, протріть все. Переконайтеся, що зовнішня сторона кожного контейнера для їжі чиста. Іноді краплі та розливи зовні можуть поширювати запах, навіть якщо немає додаткових крапель або джерел. Вологий рушник – зазвичай найефективніший інструмент, щоб швидко витерти зовнішню поверхню контейнерів. Якщо місткість запечатана, не бійтеся опускати її під воду, щоб видалити засохлі краплі.

 "В "
Холодильник

4) Доступ до вентиляційних отворів холодильника

Є два місця, де в вашому холодильнику є вентиляційні отвори. Перший – між морозильною камерою і холодильником. Він забезпечує циркуляцію холодного повітря і допомагає підтримувати свіже повітря в холодильнику. Якщо він заблокується, ваш холодильник буде мати ненадійну температуру і може накопичувати запах. Очистить цей отвір і тримайте його якомога далі від харчових контейнерів.

Під вашим холодильником є ще один вентиляційний отвір, що відводить тепло від компресора. Це вентиляційний отвір може легко забруднитися і навіть може містити цвіль, яка безумовно матиме прихований запах. Витягніть вентиляційний отвір і промийте його мильною водою та оцтом.

5) Дезодоруйте харчовою содою

Пластик у вашому холодильнику іноді може затримувати запахи протягом короткого періоду. Кращий спосіб позбутися від запаху з пластику і повітря в холодильнику – за допомогою харчової соди. Тепер продають спеціальні пакування харчової соди для холодильників з екраном, який ви можете відкрити. Візьміть одну з них і відкрийте в холодильнику. Через кілька тижнів у вашому холодильнику буде чітко контролюватися запах, і багато людей повідомляють, що поліпшення настає протягом перших трьох днів.

6) Замініть фільтр для води

Водна система може бути ще одним джерелом неприємних запахів в холодильнику. Якщо в водопроводах є цвіль або інші забруднення, цей запах може потрапити в холодильник і, звичайно, в будь-яку видається воду або лід. Перший крок – замінити фільтр для води. Якщо ви не можете згадати, коли востаннє міняли цей фільтр, то в будь-якому випадку це дуже необхідний крок. Якщо остання зміна була недавнім, спочатку перевірте воду.

7) Промийте водопровідні лінії

Водопровідні лінії в вашому холодильнику – це пластикові трубки, по яких вода подається від клапана до фільтра до льодогенератора і диспенсеру для води. Якщо цвіль потрапить в лінії, вона перейде в воду і створить запах в холодильнику. Ви можете очистити лінії, видаливши їх і промивши кожну лінію оцтом і гарячою водою з деяким тиском. Потім протріть клапани оцтом і повторно кожну лінію.

8) Очистить піддон для збору крапель

Піддон – це піддон під вашим холодильником. Змійовики конденсатора, які створюють холодну крапельну воду як частину свого технологічного процесу. Щоб уникнути утворення калюж, піддон вловлює воду і дозволяє їй випаровуватися. Випаровування – ось чому вам не потрібно спорожняти піддон. Однак, якщо там щось починає рости при мінімальній вологості, цей запах може поширитися по всьому холодильнику і навколо нього.

Витягніть піддон і ретельно його очистить. Очистить і продезінфікуйте перед поверненням піддону на місце.

9) Частка позаду холодильника

І останнє, але не менш важливе: вичистіть за холодильником. Їжа і втрачене невідомо що можуть накопичуватися там і створювати запахи. Неможливо сказати, що росло або розкладалось за вашим холодильником, поки ви не подивитеся. Відсуньте холодильник від стіни. Потім протріть шваброю і протріть все, що залишилося. Це повинен бути останній можливий анклав бруду, які можуть викликати неприємний запах у вашому холодильнику або навколо нього.

І останнє – покладіть на тарілочку розрізаний лимон і залиште на деякий час в холодильнику. У лимона не сильний запах, він все одно вбиває через час мікроби.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.