Як виправити пересоленное блюдо: секрети справжньої домогосподарки

Часто буває так, що при приготуванні відволікся, і забув, що вже солив блюдо. І посолив його ще раз. Як врятувати кулінарний шедевр?

Як стверджують досвідчені шеф-кухаря, якщо блюдо трохи пересолити, це не так страшно. Часто за допомогою інших інгредієнтів його можна врятувати.

Що робити, якщо пересолив їжу?

Так, надлишок солі неабияк псує смак страви. Але в нашій статті ми розповімо що робити, якщо пересолене блюдо.

Почнемо з самого першого – з супу. Тут все просто. Потрібно отбавіть трохи солоного бульйону і долити води, і трохи прокип’ятити суп.

Виправити пересоленное блюдо
Виправити пересоленное блюдо

Ще один секретний інгредієнт – яєчний білок. Якщо вбити його в каструлю з супом і розмішати, то частина солі вбереться в білок. Потім просто дістаєте його ложкою.

Якщо трапилося так, що ви пересолили суп, то також врятує рис, який добре вбирає воду і сіль. Загортаєте жменю рисової крупи в марлю і опускаєте хвилин на двадцять у каструлю.

Ситуація складніша – це коли пересолили крупу або кашу. В такому випадку доведеться окремо зварити другу порцію каші і не солити її, а потім змішати з пересоленої крупою.

Більш цікавий варіант врятувати крупу від пересолу – додати туди смажені овочі або м’ясо. Природно, при обсмажуванні не варто солити їх.

Пересолили м’ясо або овочі? Да уж, ситуація не з приємних. Але вас врятують такі компоненти, як лимонний сік, томатна паста чи помідори, цукор, мед. Якщо додати трохи “таємного інгредієнта ” за смаком, то він з великою ймовірністю переб’є великий обсяг солі.

Крім того, велика кількість солі можна увібрати нарізаною картоплею, а потім прибрати картоплю з страви.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.