Як обрати стиглий і солодкий кавун: 8 простих правил, з якими ви більше ніколи не помилитеся при покупці

Зараз у розпалі сезон кавунів. Однак не завжди вдається купити стиглий, смачний та солодкий плід. У цій статті ми розповімо про 8 важливих правил, які допоможуть більше ніколи не помилятися у виборі кавуна.

Майже кожна людина любить цей соковитий і солодкий плід. Однак перед тим, як йти і купувати кавун, потрібно дізнатися, за якими критеріями його варто вибирати.

Сезон

Сезон кавунів починається в середині серпня і триває до кінця вересня. Проте продавати цей плід починають ще з липня. Купувати кавун раніше за початок сезону не варто. Дуже маленька ймовірність, що він буде солодким, але при цьому він гарантовано буде накачаний різними шкідливими речовинами.

Розмір

Краще вибрати кавун середнього чи трохи більше середнього розміру. Вага плода має бути приблизно 5-7 кг. Занадто великий кавун брати не варто, адже великий розмір плоду може означати, що він був вирощений з величезною кількістю добрив.

Як вибрати стиглий і солодкий кавун
Як вибрати стиглий і солодкий кавун

Шкірка

Зверніть увагу на шкірку кавуна. Вона має бути твердою та глянсовою, без надрізів та м’яких ділянок. Також зверніть увагу на смужки. Вони мають бути чіткими та контрастними.

Жовта пляма

На кожному кавуні є пляма – місце, де плід лежав землі. У стиглого кавуна ця пляма має бути не світлою, а жовтою.

Хвостик

Варто звернути увагу і на хвостик кавуна. Він має бути не зеленим і сухим. Зауважте, що занадто сухий хвостик свідчить про те, що кавун давно зірвали і він вже не дуже свіжий.

Як вибрати стиглий і солодкий кавун
Як вибрати стиглий і солодкий кавун

Звук

Постукайте по кавуну. Якщо стигла м’якоть, то звук буде дзвінким. А якщо кавун стиснути в руках, то можна почути легкий хрускіт.

Всі ці поради ви зможете застосувати при виборі кавуна в магазині або на ринку, а вже вдома ви можете спробувати ще 2 способи, які вказують на стиглість кавуна.

Експеримент із водою

Перед тим, як розрізати кавун, обов’язково його треба помити. Якщо помістити стиглий кавун у таз із водою, він не потоне.

Звук розрізу

Стиглий і солодкий кавун під час того, як його розрізають, повинен тріщати.

Схожі статті

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.

Вчорашнє пюре більше не викидаю, а готую з нього пишні та дуже смачні картопляні оладки: чоловік їх обожнює

Якщо у вас залишилося картопляне пюре, яке ніхто не хоче доїдати, то не обов'язково його викидати. З нього можна приготувати смачні та ситні оладки, які прийдуться всім до смаку.

Подруга дала рецепт. Тепер готую цю вечерю раз в 3 дні: чоловік у захваті, зʼїдає за 2 хвилини і просить ще

Навіть звичайну гречану кашу можна приготувати по-новому, додавши до неї прості та класичні продукти. Це так просто готувати, але смак не залишить байдужим навіть вередливих гурманів.