Як виростити часник на балконі за 10 днів: можна збирати врожай цілий рік

Часник – запорука здоров'я та гарант відсутності грипу та застуди. Читайте, як легко і швидко виростити його на власному балконі, щоб всю зиму ласувати продуктом, вирощеним своїми руками

Літо – чудова пора, яка завжди дарує нам щедрий урожай овочів та фруктів. Проте вже настала прохолодна осінь, а тому про домашні городи можна забути. Але ж деяка розсада із задоволенням росте прямо на підвіконні вашого балкона. Читайте нижче, як виростити часник на балконі за 10 днів.

Перший крок. Виберіть часник

Для того щоб часник швидко дав плоди, потрібно відповідально підійти до вибору вихідного матеріалу. Зазначимо, що насіння в такому разі не підійде – воно буде занадто довго проростати в землі і навряд чи швидко порадує вас результатом.

Зверніться по допомогу до місцевих фермерів або знаючих садівників. Вам потрібні або зубці рослини, або часник, що поріс, який використовується для експрес-посадки. У будь-якому випадку зверніть увагу на те, щоб обрана рослина була чистою, свіжою. “Ранки” на часнику, гниль або інші забруднення неприпустимі.

Для розсади вибирайте акуратні та чисті зубчики часнику
Для розсади вибирайте акуратні та чисті зубчики часнику

Другий крок. Виберіть тару для посадки

З тарою проблем виникнути не повинно – часник не вибагливий до ємності, в яку ви збираєтеся його садити. Єдиний нюанс: переконайтеся, щоб тара була досить простора – висота не менше 15-20 сантиметрів. Врахуйте, що часник пускає довге коріння.

Земля – найважливіша складова будь-якої розсади. Віддайте перевагу спеціальним сумішам з додаванням різних добрив та мікроелементів. Однак, можете “замісити” землю для часнику самостійно – садова земля, перегній, торф один до одного. Щоб уберегти рослину від мікробів, пів години погрійте суміш у духовці.

Третій крок. Посадка

  • Перший варіант. Розташуйте зубці часнику у землі на відстані щонайменше 4 сантиметри один від одного. Не занурюйте плоди надто глибоко у землю – трьох сантиметрів буде достатньо;
  • Другий варіант. Спочатку зануріть зубці у воду, і зі зростанням кореневої системи додавайте води. Коли проросте зелень, можете обережно переміщати зубчики в землю і продовжувати їх доглядати.
Забезпечте часник достатньою кількістю світла
Забезпечте часник достатньою кількістю світла

Догляд за часником

Раз на декілька днів поливайте розсаду та забезпечте часник достатньою кількістю світла. Крім того, варто іноді додавати підживлення для землі, щоб забезпечити рослину всіма мікроелементами.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.