Як вибрати собаку? ТОП-7 найбільш дружніх порід

Собака – це просто домашній улюбленець, це повноцінний член сім'ї.

При виборі домашнього вихованця майбутні господарі звертають увагу на породи собак. І роблять це не дарма. Оскільки тварини не тільки зовні відрізняються, у кожного песика є свої плюси і мінуси.

Коли дитина просить купити собаку або ви вирішили завести вихованця, потрібно ретельно вибирати породу. Пес повинен вам підходити по характеру, і тоді він стане відданим другом і справжнім захисником.

ТОП 7 найчарівніших і доброзичливих порід собак

  1. СЕНБЕРНАР
Сенбернар
сенбернар

Собаки породи сенбернар просто створені для сім’ї, де є діти. Вони спокійні, але пильні, добрі і дружелюбні. Вони рідко гавкають, тому в будинку буде тиша. Сенбернари прекрасно підходять для людей, які за типом темпераменту флегматики. Єдине, що може вас збентежити, так це розмір собаки. Вага песика становить від 64 кг до 120 кг.

  1. ЗОЛОТИСТИЙ РЕТРИВЕР
Золотистый ретривер
Золотистий ретривер

Золотистий ретрівер найвідданіший і справжній помічник для господаря. Ретрівер має якості рятувальника. Він піде за вами і в вогонь, і буде днями чекати біля лікарні. Це пес-герой, який ніколи вас не кине. Цей собака буде і вірним другом, і психологом.

  1. НЬЮФАУНДЛЕНД
Ньюфаундленд
Ньюфаундленд

Ньюфаундленд дуже розумні собаки і прекрасні «рятувальники Малібу». У них є перетинки між пальцями, тому вони відмінно плавають. Вони добрі, спокійні компаньйони. Якщо вам потрібен пухнастий добряк, це ідеальний варіант.

  1. ЛАБРАДОР-РЕТРІВЕР
Лабрадор-ретривер
Лабрадор-ретривер

Лабрадор дуже активний і слухняний хлопець. Собака прекрасно ладнає з дітьми та іншими домашніми вихованцями. Крім цього, цей добродушний пес заради свого господаря готовий на все. Саме лабрадорів беруть люди з обмеженими можливостями або, які мають проблеми із зором. Вони прекрасні й турботливі поводирі.

  1. ШЕЛТІ
Шелти
Шелті

Собаки породи шелти слухняні, спокійні й добрі. Вони підлаштуються під будь-якого господаря. З ними можна і в парку гуляти, і на дивані цілий день валятися. Шелті дуже прив’язуються до людей, тому цей пес з вами назавжди.

  1. МОПС
Мопс
Мопс

Мопси емоційні і життєрадісні тварини. Вони веселі, грайливі і люблять усіх членів сім’ї. Собаки активні, але врівноважені. Вони ніколи не образять свого господаря або дітей.

  1. ТАКСА
Такса
Такса

Такси веселі і дбайливі собаки. Вони відмінно справляються з обов’язками няні для дітей, оскільки терплячі. Вони маленькі, але веселі чотирилапі друзі. З ними ніколи не нудно. Від їх довгих вух і коротких лап неможливо відірвати погляд.

Схожі статті

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.

Тітка з села навчила готувати кров’янку без кишки. Спробувала і закохалася в рецепт: таке є лише в Україні

Якщо ви ще не готували кров'янку без кишки, рекомендуємо спробувати! Такий рецепт точно сподобається, адже не поступитися класичному варіанту.

Чоловік інший маринад для м’яса не сприймає, готує лише так. Виходить супер ніжним: не залишається шматочка

Таке м'ясце завжди стане окрасою столу хоч у будні, хоч у свята. Головне – правильно замаринувати, а потім запекти. Ковбасу тепер можна взагалі не купувати, а робити натуральні бутерброди.