Непристойно багаті радянські зірки: як стали мільйонерами Зикіна, Антонов, циркачка Дурова і інші

В СРСР головною була ідеологія рівності - всі жили приблизно на одному рівні. Але деякі все-таки були "рівніші " інших. І мова піде не про членів КПРС... Не пропустіть, буде цікаво.

Багато із зірок радянських кіно за кілька років зйомок або виступів швидко ставали заможними і відомими – і потім спокійно йшли на пенсію, знаючи, що забезпечили не те себе, а й своїх дітей. Тому нерідко найталановитіших артистів можна було побачити лише в кількох фільмах. Інші купалися в славі все своє творче життя, залишивши своїм нащадках такі стани, що не кожен західний мільйонер має.

Незважаючи на відносну рівність радянського суспільства, що ж це за артисти, хто знайшов неймовірний для радянських людей фінансовий успіх і стрімко розбагатів?

Людмила Зикіна

Співачка Людмила Зикіна була з тих, хто займався творчістю швидше заради задоволення, ніж задля грошей – вона із задоволенням їздила в світові турне, гастролювала по 60 країнам світу і випустила понад 6 мільйонів платівок. Не дивно, що працездатність прекрасної виконавиці легко можна конвертувати в гроші. Одна тільки колекція прикрас Зикіної досягла суми в 163 мільйони російських рублів на аукціоні 2012 року.

Колекція коштовностей Людмили Зикіної
Колекція коштовностей Людмили Зикіної

Детально в відео в кінці статті.

Лідія Русланова

Ще одна співачка, Лідія Русланова, привертала до себе увагу постійною зміною подружжя і чутками про казкові володіння. Під час сталінських репресій після Другої світової війни були заарештовані маєтки Русланової і її чоловіка Володимира Крюкова.

Лідія Русланова
Лідія Русланова

У будинках співачки і генерала опинилася величезна кількість антикваріату, хутряних килимів, предметів мистецтва і коштовностей. За таку підпільну розкіш виконавицю засудили в 10 років заслання, але відразу після смерті Сталіна її реабілітували і навіть дозволили повернутися на естраду.

Лідія Русланова відсиділа 10 років
Лідія Русланова відсиділа 10 років

Наталія Дурова

Професійна циркачка Наталія Дурова теж вважалася володаркою фантастичного стану.

Наталія Дурова
Наталія Дурова

В одній тільки московській квартирі артистки були знайдені оригінали багатьох антикварних ікон, колекцію прикрас на мільйони доларів і навіть кольє з блакитними діамантами з володінь Катерини Великої. Після смерті Дуровой за таку спадщину почалася справжня війна, але суд направив їх до внучки дрессирувальниці.

Наталія Дурова зі слоном
Наталія Дурова зі слоном

Сергій Міхалков

Літератор, автор гімну Російської Федерації, Сергій Міхалков був вшанований усіма можливими вищими нагородами радянського союзу, його роботи ніколи не знали проблем з випуском або популярністю. Захоплення сценарної роботою також додало в «скарбничку» Міхалкова кілька нулів до підсумкових сум.

Сергій Михалков
Сергій Михалков

Точних відомостей про розміри його багатств немає, але серед друзів письменника і поета ходила байка, мовляв, в Москві не залишилося такої будівлі, яку не міг бути купити Сергій Володимирович. Кремль в тому числі.

Юрій Антонов

Юрій Антонов вважався першим мільйонером радянської естради. Його звичайна зарплата була більш ніж в 100 разів більше, ніж середня по країні, а шлюб з європейкою допоміг йому тільки збільшити багатства за рахунок торгів на аукціонах і перепродажу зарубіжної апаратури на батьківщині.

Юрій Антонов
Юрій Антонов

Колеги і компанії, з якими співпрацював виконавець, ще довго хвалили і користувалися якісним іноземною технікою.

Анатолій Карпов

Присутність шахіста в цьому списку могло б здатися комусь дивним, але немає причин не включити сюди Анатолія Карпова.

Анатолій Карпов
Анатолій Карпов

Його дивовижний талант не залишав шансів суперникам будь-якого рівня, тому його стан множилося разом з перемогами на міжнародних турнірах. Колекція марок шахіста оцінюється в 13 мільйонів доларів, і це – тільки одне з його багатьох захоплень.

Про коштовності Зикіної

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.