Чому не можна цілувати дітей в губи – проти всі: і медики, і психологи, і екстрасенси

Діти в цілому дуже милі, а рідні - тим більше, тому нерідко батьки не відмовляють собі в задоволенні поцілувати дитину. І в цьому немає майже нічого поганого! Безневинні поцілунки в верхівку, плече або щічку не мають ніякого негативного впливу на психіку.

Але останнім часом дитячі психологи і педіатри помітили нову, швидше за негативну тенденцію серед сучасних батьків – цілувати малюків в губи. І ось така поведінка вже може мати свої побічні ефекти.

Поцілунки в губи дітей небезпечні
Поцілунки в губи дітей небезпечні

Що говорить медицина

Причини і наслідки таких поцілунків переважно нездорові – в прямому і переносному сенсі. На слизових дорослого знаходиться величезна кількість бактерій, нерідко до такого віку людина вже заражається герпесом, пародонтозом, тому зайві мікроби потрапляють в рот малюка в слабкозахищеній зоні.

Медики проти поцілунків в губи з дітьми
Медики проти поцілунків в губи з дітьми

Психологи категорично проти

Крім гігієнічної сумнівності, такий крок впливає не кращим чином на психіку малюка. Нехай він дізнається про те, що поцілунки в губи – частина романтичної сфери життя тільки потім, рано чи пізно це станеться, і тоді спогади навряд чи будуть йому приємні.

Поцілунки в губи - це імнімная сфера життя кожної людини
Поцілунки в губи – це інтимна сфера життя кожної людини

Чому любовний підтекст поцілунків в губи відчувається навіть до засвоєння соціальних норм? Добре відомо, що губи – одна з ерогенних зон людини. Їх стимулювання запускає вироблення гормонів, пов’язаних з почуттям прихильності і закоханості, сексуального потягу, а подібні відчуття по відношенню до батьків неприйнятні.

Андрій Бедняков цілує доньку
Андрій Бедняков цілує доньку

Несприйняття в суспільстві

У батьків, яких не зупинили навіть ці факти, і звичка цілувати малюка в губи залишилася, є немаленький факт шокувати оточуючих або потрапити в незручну ситуацію – не тільки в тому випадку, якщо незвичайний прояв любові помітить хтось ще.

 "Поцілунок

Дитина не бачить нічого поганого або забороненого в таких поцілунках і може намагатися поцілувати в губи родичів, перехожих, ровесників протилежної статі. У будь-якому випадку, отримувати зніяковіє. Щоб уникнути подібного казусу, найкраще зовсім не привчати дитину до поцілунків в губи.

Що кажуть екстресенси

Поцілунок в губи – це свого роду енергетичний вампіризм. Тільки у випадку з закоханою парою йде взаємний обмін енергією, що її більше зближує.

Коли ж батьки, чи бабусі й дідусі, а тим більше, чужі по крові люди, цілують малюка в губи, вони просто витягують з нього життєву енергію, не даючи йому нічого. Саме тому діти починають чахнути, багато хворіти.

Евеліна Бледанс з сином
Евеліна Бледанс з сином

Зверніть увагу, що найчастіше це роблять відомі персони, які люблять хвалитися своїми фото з соцмережах. Там із них викачують енергію, а вони шукають підживлення в своєму оточенні. Найменш захищені в цьому плані діти, вони не можуть відмовити матусі або батькові, або тітці, хрещеній, маминій подрузі.

Олена Ваєнга з сином на сцені
Олена Ваєнга з сином на сцені

Допускати такі ситуації не можна, якщо батьки хочуть зберегти енергетичну оболонку дитини цілої, а також його захисні функції.

Висновки

Є величезна кількість здорових і соціально схвалюваних форм вираження любові – обійми, бесіди, ходіння за руку до певного часу, масаж.

Місця для поцілунків
Місця для поцілунків

Кращий спосіб показати дитині, що ви його любите – проводити з ним час і присвячувати йому увагу. А тілесний контакт йде вже бонусом.

Схожі статті

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.

Вчорашнє пюре більше не викидаю, а готую з нього пишні та дуже смачні картопляні оладки: чоловік їх обожнює

Якщо у вас залишилося картопляне пюре, яке ніхто не хоче доїдати, то не обов'язково його викидати. З нього можна приготувати смачні та ситні оладки, які прийдуться всім до смаку.