Як правильно варити макарони?

На перший погляд зварити макарони найлегше. Готуються швидко, і виходить смачно. Але буває щось пішло не так. То злиплися, то переварились, то ще щось.

Існує кілька секретів, про які точно знають італійці. Ось деякі тонкощі:

Як правильно варити?

  • Пропорція – це наше все. Сто грам макаронів потрібно варити в 1 л води. Тому для 500 г макаронних виробів беремо 5 літрів води. Це нам дозволить не промивати макарони.
  • Сіль. Для одного літра води потрібна одна ч. л без гірки (5 г).
  • Скільки потрібно варити макарони, читайте на упаковці. Усі якісні виробники пишуть про це. Не забувайте регулярно помішувати.
  • Вогонь зменшувати тільки після другого закипання.

Італійці люблять готувати макарони для пасти до стану al dente (аль денте), перекладається «на зуб». Макарони готові, але трохи тверді, тому не розварюються.

Коли потрібно промивати макарони?

  • Промивати макарони потрібно в тому випадку, якщо ви їх використовуєте для салату. Тоді вони смачніші і будуть добре тримати форму. А ось якщо для гарніру, то краще не промивати.

У кінці додайте пару крапель рослинного або вершкового масла. Вибирайте макарони саме з твердих сортів, вони і смачніші, і корисніші.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Хочете, щоб гроші завжди водилися в домі? Заведіть замиокулькас – доларов дерево

Нагадаємо, 100-річну пенсіонерку прихистив таксист.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Популярне

Схожі статті

Лінивий курник із м’ясом, грибами та сиром: з таким пирогом і гаряче не треба! Оригінальна закуска на свято

Рецепт ароматного та ситного пирога, який нікого не залишить байдужим. Ця закуска стане чудовим варіантом як для святкового, так і для повсякденного столу.

Подруга пригостила і я рецептик швидко собі записала: стакан кефіру + 4 картоплини. Смакота на всю родину

Якщо немає ідей, що нового приготувати на сніданок із залишків продуктів, спробуйте цей рецепт картопляних коржиків. Він стає в нагоді, коли немає часу на довге стояння біля плити.

“Хлопчик кучерявий” на святковому столі не переводиться: приготувати торт не складно, а смак і вид ідеальні

Торт "Хлопчик кучерявий" – це звичайний сметанник, але з оригінальним оформленням. Частина бісквіта просочується кремом і викладається гіркою. Виходить дуже незвично на вигляд.