Названа головна помилка, яку допускає більшість при варінні картоплі

Виявляється, навіть досвідчені господині варять картоплю неправильно.

Які можуть бути ще помилки при варінні картоплі? Подумає більшість домогосподарок. Очистив овочі від шкірки, нарізав, склав в каструлю, залив водою, посолив і поставив на вогонь. Як виявляється, це не зовсім правильно. Незважаючи на те, що так бабусі і мами вчили готувати.

Справа в тому, що через такий спосіб приготування картопля втрачає багато корисних речовин. Щоб їх зберегти, потрібно сирі овочі опускати в киплячу воду. А сіль додавати, коли картопля стане м’якою.

Варто відзначити, що молоду очищену картоплю потрібно варити до двадцяти хвилин. А ось стару – не слід чистити, оскільки зрізаються усі корисні речовини, які знаходяться під шкіркою, пише інтернет-портал Wirtualna Polska.

Нагадаємо, що від способу приготування продуктів залежить їх глікемічний індекс (низький – до 55, середній – до 69 і високий – понад 70), який впливає на рівень цукру в крові. Тобто, чим вище ГІ, тим швидше піднімається цукор.

Глікемічний індекс картоплі:

 ""

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.