Чому губки для миття посуду роблять різного кольору? Справжня господиня повинна знати, стане в нагоді

На кожній кухні є така річ, як губка для миття посуду. Ви звертали увагу на те, що вони в одній упаковці практично завжди розрізняються за кольором?

А ніколи не замислювалися про те, чому відбувається ця різниця? Стандартна губка, яка продається в супермаркетах і магазинах побутової хімії, має два шари – товстий і тонкий. Тонкий шар – це абразивний частина, яка допомагає відмивати накип, налиплі частки і тверду бруд з посуду. І чим темніше ця частина, тим жоще абразив.

За замовчуванням абразивний частина кухонної губки – зеленого кольору

Різнобарвна губка для миття посуду
Різнобарвна губка для миття посуду

Абразивна лінія, або, як її ще називають, скотч-брайт – виконаний з грубого волокна і приклеюється до поролону. А поролон – це середньої твердості основна частина, яка служить для звичайного миття посуду. Губки зі скотч-Брайт краще, ніж без нього, так як при їх допомоги ви зможете без праці відмити плями або залишки пригоріла продукту.

Якщо говорити про колір основної частини губок, то його роблять різним для того, щоб господиня на кухні пам’ятала, чи давно змінювала губку для миття посуду. Рекомендовано змінювати її раз на тиждень при інтенсивному митті. А якщо миєте дуже багато або дуже мало, то як тільки її абразивний частина стане м’якою.

Схожі статті

42-річна Лілія Ребрик пригадала, як пройшли її пологи та показала фото з клініки: “Максимально легко”

Лілія Ребрик розсекретила, як пройшли її треті пологи. Телеведуча показала зворушливе фото з пологового будинку, на якому позує разом з коханим чоловіком.

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.